Udland

Dykker finder 900 år gammelt korsfarersværd

Sværdet blev fundet i et område, hvor man har gjort flere arkæologiske fund.

En israelsk amatørdykker gjorde et usædvanligt fund i lørdags uden for Israels nordlige kyst.

Dykkeren Shlomi Katzin opdagede et sværd, som menes at være 900 år gammelt.

Det skriver BBC og The Times of Israel.

- Sværdet, som er i perfekt stand, er smukt og unikt. Det har tilsyneladende tilhørt en korsfarer, fortæller Nir Distelfeld, der er inspektør hos Israels antikmyndigheder.

Overdraget til myndighederne

Sværdets bladklinge er en meter lang, og da det blev fundet, var det dækket til med organismer fra havet, heriblandt muslinger.

- Det er spændende at støde på et så personligt objekt, som tager dig 900 år tilbage til en æra med riddere, rustninger og sværd, siger Nir Distelfeld.

De kristne korsfarere kæmpede i korstogene i Middelalderen.

De religiøse krige blev indledt af den romerskkatolske kirke, som ville bekæmpe muslimer, hedninge og kættere for at tilbageerobre Det Hellige Land og styrke kirkens magtposition.

Dukkede op i fundrigt område

Efter fundet af sværdet overdrog Shlomi Katzin det til myndighederne, hvorefter han blev foræret et certifikat for godt medborgerskab.

Israels antikmyndigheder fortæller, at sværdet vil være tilgængeligt for befolkningen, efter det er blevet renset og analyseret.

Sværdet blev fundet ved Carmel-kysten, hvor skibe har kunnet finde ly under stormvejr.

- Forholdene har tiltrukket skibe gennem tiderne, og der er siden blevet gjort flere arkæologiske fund, siger Kobi Sharvit fra de israelske antikmyndigheder til The Times of Israel.