Udland

- Jeg hørte hyl og skrig, siger øjenvidne efter angreb i Norge

Naboer fortæller, at betjente går fra dør til dør i området og beder folk om at blive indendørs efter et dødeligt angreb i den norske by Kongsberg.

18-årige Ida Skinnes var på vej ud at gå en aftentur, da hendes sambo Armantas Dragunas på 20 år råbte til hende, at hun skulle blive inden døre.

Derefter hørte hun råb og skrig lige uden for deres lejlighed, fortæller hun til norske TV 2.

- Jeg hørte hyl og skrig udenfor, folk der løb, og derefter en masse blåt lys, siger hun til mediet.

Da de læste om, hvad der var sket på norske nyhedssider, fik hun et chok, fortæller hun.

Politiet undersøger motiv

En mand er blevet pågrebet efter at have skudt med bue og pil i den norske by Kongsberg, hvor Ida Skinnes og Armantas Dragunas bor.

Ifølge politiet er fem personer blevet dræbt og to er såret, fortæller politichef Øyvind Aas på et pressemøde sent onsdag aften. Den ene sårede er en politimand.

Det er fortsat politiets opfattelse, at det blot er én person, der står bag angrebet.

- Der er grund til at vurdere, om dette er en terrorhandling, men det er for tidligt at sige noget om motivet, lød det fra Øyvind Aas på et andet pressemøde tidligere på aftenen. Personen, som politiet har i sin varetægt, er dog stadig ikke afhørt, så politichefen kunne ikke komme nærmere motivet.

Politiet arbejder stadig i området og har blandt andet en helikopter i luften. Det fik hele lejligheden til at ryste, fortæller Ida Skinnes.

Betjente har gået fra dør til dør i området og sikret sig, at beboerne holdt sig inden døre.

Hørte politiet råbe om våben

En del af angrebet er sket i en Coop-butik. Det bekræfter Silje Alisøy, der er kommunikationsmedarbejder i Coop.

- Vi synes selvfølgelig, at det er en frygtelig begivenhed. Det eneste, vi kan, er at tage os af butiksmedarbejderne, siger hun til NRK, men hun vil ikke kommentere selve hændelserne.

24-årige Sarkis Younan bor mindre end 20 meter fra forretningen og har delt sine oplevelser med norske VG.

- Jeg sad og så 'Squid Game', da jeg pludselig så og hørte sirener. Jeg troede, at det var noget, der skete i tv-serien, siger han og fortæller, at han besøgte supermarkedet en time tidligere.

Pludselig hørte han politiet råbe "Læg våbnet", forklarer han. Derefter ankom der mere politi til Coop-butikken, og senere kørte en enkelt bil væk igen.

Det præcise hændelsesforløb lægger stadig op til talrige ubesvarede spørgsmål, men vi ved, at den første anmeldelse om hændelsen kom onsdag aften klokken 18.13.

Klokken 18.47 blev gerningsmanden pågrebet.