Udland

I weekenden gik landet i sort i et døgn – i dag er der gået ild i olielager

Tanken, der eksploderede, indeholder det giftige stof benzen.

Mandag morgen udbrød en voldsom brand i en olietank i det sydlige Libanon.

Branden, der startede som en stor eksplosion, har udsendt sorte røgskyer, og ifølge myndighederne indeholdt tanken den giftige væske benzen, der er kræftfremkaldende. Det skriver Al Jazeera.

Den sidste time har myndighederne arbejdet for at sikre, at branden ikke nåede at sprede sig til de omkringliggende benzintanke. Ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyser den libanesiske premierminister på Twitter, at branden nu igen er under kontrol.

Libanon gik i sort

Tanken, der brød i brand, ligger lige i nærheden af et af landets største kraftværker.

Lørdag løb to af de store kraftværker, der forsyner libaneserne med strøm, tør for brændstof, og det medførte, at Libanon gik i sort i et døgn – et problem, der især gik ud over landets fattigste, som ikke har råd til private generatorer.

Søndag eftermiddag kunne de libanesiske myndigheder så meddele, at de to kraftværker igen var blevet forsynet med brændstof, og strømnedbruddet var ovre – i hvert fald for nu.

Strømnedbrud er nemlig ikke noget nyt fænomen i Libanon, hvor en eksplosion i brændstofpriser har givet lange køer på tankstationer og tvunget virksomheder til at lukke.

Eksplosion i lagerhal

Branden sker kun lidt mere end et år efter, at en kæmpeeksplosion ved havnen i hovedstaden, Beirut, kostede flere end 200 mennesker livet.

En lagerhal med 2750 ton sprængfarlig ammoniumnitrat eksploderede 4. august 2020 med massive røgskyer og en stor paddehattesky til følge, og op imod 300.000 libanesere mistede deres hjem i eksplosionen.

Eksplosionen medførte, at regeringen måtte træde af efter protester mod, at det sprængfarlige materiale ikke var blevet fjernet.