Udland

Kvindes telefonnummer blev vist i populær Netflix-serie – nu ringer hendes telefon uafbrudt

Kvinden nægter at skifte telefonnummer, selvom hun konstant modtager opkald fra fremmede.

Netflix-serien 'Squid Game' har skabt spænding hos et hav af seere, men for en kvinde i Sydkorea har den resulteret i telefonfis ad flere omgange.

Hendes telefon har ringet uafbrudt, efter at hendes telefonnummer dukkede op i den populære serie, som er blevet vist på millionvis af skærme verden over.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Streaminggiganten Netflix og dens sydkoreanske produktionspartner vil nu redigere kvindens telefonnummer ud af serien, så hun forhåbentligt kan få fred for telefonchikanen.

Opfordrer fans til at stoppe telefonfis

I serien finder man kvindens telefonnummer på nogle invitationskort, som bliver uddelt til potentielle deltagere af Squid Game – en konkurrence, hvor 400 gældsramte mennesker skal lege børnelege til døden. Den eneste overlevende vil vinde et kæmpe beløb.

I Sydkorea findes der et filmråd, som tilbyder produktionsselskaber ubrugte telefonnumre, som må blive vist på skærmen. Streamingprogrammer har dog ikke adgang til tjenesten.

Netflix og selskabet bag 'Squid Game', Siren Pictures Inc., har tidligere forklaret, at de troede, at nummeret var ubrugeligt uden en landekode. Men hverken i Sydkorea, Danmark eller andre lande behøver man at indtaste en landekode, når man ringer til et telefonnummer inden for landets grænser.

I en udtalelse fortæller Netflix, at de i samarbejde med selskabet Siren Pictures Inc. arbejder på at løse problemet, som blandt andet indebærer at redigere kvindens telefonnummer ud af serien.

Netflix opfordrer også sine fans til at stoppe med at lave telefonfis på kvinden.

At skifte nummer er lettere sagt end gjort

Det koreanske tv-netværk SBS identificerede i september kvinden som Kim Gil-Young, en forretningskvinde fra det centrale Sydkorea.

Her fortalte hun om, hvordan telefonchikanen i de fleste tilfælde omhandlede 'Squid Game'.

Kim Gil-Young fortæller SBS, at hun ikke har lyst til at skifte sit telefonnummer, da det bliver brugt af hendes klienter.

Ifølge Reuters har hun afvist en kompensation fra skaberne bag 'Squid Game' på 840 dollars – svarende til omtrent 5400 kroner.

SBS fortæller, at Kim Gil-Young senere blev tilbudt et beløb fem gange større, men hveren Netflix eller Siren Pictures Inc. har bekræftet dette, skriver Reuters.