Udland

En eller flere personer kan have været mål for eksplosion i Sverige

Politiet i Sverige efterforsker flere spor efter morgenens eksplosion. Ifølge svenske medier kan særligt én beboer have været et muligt mål.

Svensk politi anser det som usandsynligt, at der ligger naturlige årsager bag en eksplosion ved et lejlighedskompleks i Gøteborg-bydelen Annedal tirsdag morgen.

Men det er endnu for tidligt at sige, hvad der førte til eksplosionen. Det oplyste den svenske statsminister, Stefan Löfven, og indenrigsminister, Mikael Damberg, på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

Ifølge Damberg er der flere hypoteser, og de tekniske undersøgelser har endnu ikke givet et endeligt svar.

- Det kan have været en ulykke, men det kan også være et forsøg på angreb mod én eller flere personer i bygningen, sagde Damberg.

Til TV4 har politiets talsmand fortalt, at man arbejder ud fra en formodning om, at en eksplosiv genstand er blevet placeret ved bygningen.

Politiet efterforsker fortsat, og udover sporsikring bliver adskillige vidner afhørt, ligesom politiet er ved at undersøge overvågningsbilleder fra området.

- Vi vil vide, hvad der er sket, og hvad der er årsag til eksplosionen, sagde Mikael Damberg.

Medier: Vidne bor i bygningen

Både Aftonbladet og Göteborgs-Tidningen (GT) skriver, at en af beboerne i bygningen er et centralt vidne i flere højtprofilerede retssager mod bandemiljøet. Ifølge GT skulle der være tale om en politimand.

De to medier skriver, at den pågældende person er blevet afhørt af politiet i forbindelse med morgenens eksplosion.

GT har også talt med beboeren, som til avisen selv siger, at det vil være naturligt, at politiet undersøger dét spor.

Hverken politiet eller de svenske politikere har villet bekræfte oplysningerne eller forholde sig til, om vidnet kan have været mål for eksplosionen.

- Jeg vil ikke bidrage til spekulationer, lød det gentagne gange fra både Löfven og Damberg på eftermiddagens pressemøde.

Fire alvorligt såret

Eksplosionen fandt sted kort før klokken fem tirsdag morgen, og der udbrød efterfølgende brand ved bygningen. Ved 13-tiden blev branden meldt under kontrol.

- Nu handler det mere om at se på strukturen og undersøge bygningen for at se, hvor meget skade der blev forårsaget af eksplosionen, siger operationschef Jon Pile til Aftonbladet.

Op mod 20 personer er blevet tilset på hospitalet, hvoraf fire meldes alvorligt såret.

På eftermiddagens pressemøde udtrykte statsminister Löfven sin og regeringens medfølelse over for de tilskadekomne, bygningens øvrige beboere og øvrige ofre for eksplosionen.

- Gøteborg skal mærke, at det har hele landets opbakning, sagde Löfven.

Ingen er på nuværende tidspunkt anholdt i forbindelse med sagen.