Udland

Sydkoreas præsident vil forbyde hundespisning

Præsidenten er selv en stor dyreven. Op mod én million hunde menes hvert år at blive indtaget i Sydkorea.

I Sydkorea har landets præsident Moon Jae-in taget det første forsigtige skridt mod at forbyde indtagelse af hundekød, skriver The Guardian.

Mandag deltog præsidenten i et ugentligt regeringsmøde, hvor han blandt andet blev briefet om planerne for at forbedre vilkårene for forladte husdyr.

- Er tiden ikke inde til forsigtigt at overveje at forbyde indtagelse af hundekød, spurgte præsidenten undervejs landets premierminister, har en talsperson for præsidenten siden oplyst.

Hundekød har længe været en del af den sydkoreanske madkultur, og op mod én million hunde menes årligt at blive spist i landet.

Men indtagelsen af de pelsede dyr er aftagende i takt med, at en stigende del af befolkningen foretrækker at købe hunde som kæledyr frem for proteinkilde.

Især i den yngre del af befolkningen er der et voksende pres fra dyreaktivister, som ønsker hundespisning afskaffet i landet.

Gik på valg til at forbedre forholdene for dyr

Stadig flere sydkoreanske husstande omfatter menneskets bedste ven og præsidentens bolig Blue House er ingen undtagelse. Moon Jae-in lægger ikke skjul på, at han elsker de firbenede dyr.

Han er selv den stolte ejer af flere hunde, senest et herreløst gadekryds, som han tog til sig, efter han indtog præsidentembedet.

Moon Jae-in gik blandt andet til valg på at forbedre forholdene for dyr, herunder gadekatte.

Efter at have sikret sig magten i 2017, valgte Moon Jae-in at adoptere den fire år gamle internatshund Tory som landets nye "førstehund", som et symbol på præsidentens støtte til dyrerettigheder.

Dengang undlod præsidenten dog at indføre et forbud mod handel med hundekød. I stedet udtalte Mon Jae-in, at "det skulle udfases".

Adoptionen førte til et større medieståhej, ikke mindst da minoritetspartiet Justice Party, ifølge BBC, greb chancen til at overrække præsidenten en luksushundeseng til Tori, med kommentaren, at gaven ikke hører under antikorruptions-loven, fordi sengen var tiltænkt hunden og ikke præsidenten.

Ud over Tori består den præsidentielle kæledyrshusstand af hunden Maru og katten Jjing-jjing.

Sigter efter hundefarme og restauranter

Sydkoreas nuværende lov om dyrebeskyttelse er målrettet mod at forhindre uetisk slagtning af hunde og katte, men omfatter ikke selve indtagelse af de to dyreracer.

Alligevel har myndighederne gjort brug af loven for - i samspil med hygiejnereglerne - at komme hundefarme og restauranter til livs forud for flere internationale begivenheder i landet - senest vinter-OL i Pyeongchang i 2018.

Den sydkoreanske regering ventes torsdag at fremlægge nye lovforslag mod hundespisning, ifølge det koreanske nyhedsbureau Edaily.