Udland

Politiet stoppede ungt par efter skænderi – nu er 22-årig youtuber fundet dræbt

Gabby Petito forsvandt, da hun var på roadtrip i USA med sin forlovede. Nu har politiet indledt en menneskejagt på ham.

Hvad, der startede som et ungt pars kærlighedsferie rundt i USA, er nu endt som en drabssag og en omfattende menneskejagt.

Tirsdag bekræftede det amerikanske forbundspoliti FBI, at et lig som søndag blev fundet nær Grand Teton National Park i Wyoming, er den 22-årige Gabby Petito.

De foreløbige retsmedicinske undersøgelser viser, at den unge kvinde er blevet dræbt. Det skriver CNN.

Gabby Petito har været forsvundet siden slutningen af august, og politiet har nu indledt en massiv menneskejagt på den døde kvindes forlovede, den 23-årige Brian Laundrie.

Sagen har de seneste par uger trukket overskrifter i alverdens medier, og på nettet har folk delt diverse teorier og tips til efterforskningen.

Stoppet af politiet

Gabby Petito og Brian Laundrie tog i juni på roadtrip i USA og delte oplevelser fra deres rejse på både Instagram og Youtube.

Den unge kvinde havde under hele rejsen været i kontakt med sine forældre i New York, men sidste livstegn fra Gabby Petito var 30. august.

Godt to uger før – 12. august – blev parret standset af politiet i staten Utah, fordi de kørte for stærkt og ramte en kantsten. Videoer fra den ene betjents kropskamera viser en grædende Gabby Petito og en Brian Laundrie med kradsemærker i ansigtet.

Ifølge parret selv havde de været uvenner hele morgenen på grund af "småting omkring rengøring i varebilen", og betjentene valgte derfor at skille dem ad for natten, hvorefter de genoptog deres rejse dagen efter.

Kom hjem uden Gabby

1. september – dagen efter sidste livstegn fra Gabby Petito – trillede 23-årige Brian Laundrie ind i indkørslen i hjemmet i Florida efter flere måneders rundrejse i USA.

Der var dog ingen spor af Gabby Petito.

Efter nogle dage valgte politiet at konfiskere og undersøge parrets hvide varevogn. Brian Laundrie blev forsøgt afhørt af politiet, men nægtede at udtale sig. Først to uger efter blev den forsvundne kvindes forlovede officielt mistænkt i sagen.

Da politiet dukkede op hos forældrene for at anholde Brian Laundrie, var han imidlertid taget på vandretur i naturreservatet i Venice, Florida.

Her har politiet siden ledt forgæves efter ham med både hunde og helikoptere.