Udland

Lig fundet ved campingområde i Wyoming – politiet tror, det er 22-årig youtuber

Den 22-årige Gabby Petitos forlovede kom hjem fra månedlangt roadtrip uden hende – nu er han selv forsvundet.

Liget af en kvinde blev søndag aften lokal tid fundet nær Grand Teton National Park i staten Wyoming i USA.

Ifølge politiet er der formentlig tale om den 22-årige kvinde Gabby Petito, som har været forsvundet siden 1. september.

- Den retsmedicinske identifikation er ikke 100 procent fuldført endnu, men vi har givet Gabby Petitos familie besked, siger FBI-talsmand Charles Jones og fortsætter:

- Det er en utrolig svær tid for Gabby Petitos familie og venner.

Siden juni har Gabby Petito været på roadtrip rundt i USA med sin forlovede, Brian Laundrie – men da han for tre uger siden vendte hjem til Florida i deres hvide varebil, var hun ikke længere med.

- Den besked var ikke fra Gabby

Gabby Petito og Brian Laundrie delte deres rejse i den hvide van både på Instagram og Youtube under navnet 'Nomadic Statik', hvor den 22-årige forsøgte at slå igennem som influencer.

Under hele rejsen var Gabby Petito i løbende dialog med sine forældre hjemme i New York, men siden 30. august har de ikke modtaget livstegn fra deres 22-årige datter.

I sin sidste besked til familien gav hun udtryk for, at hun befandt sig i Yosemite National Park i Californien, og at signalet var dårligt. Men den besked tror Gabby Petitos mor ikke længere var skrevet af hende.

- Den besked var ikke fra Gabby, det ved jeg, har moren udtalt.

12. august – knap to uger før moren modtog sidste besked fra Gabby Petito – blev parret standset af politiet i staten Utah, fordi de kørte for stærkt og ramte en kantsten. Videoer fra den ene betjents kropskamera viser en grædende Gabby Petito og en Brian Laundrie med kradsemærker i ansigtet.

Ifølge parret selv havde de været uvenner hele morgenen på grund af "småting omkring rengøring i varebilen", og betjentene valgte derfor at skille dem ad for natten, hvorefter de genoptog deres rejse dagen efter.

Brian Laundrie forsvundet fra bopælen

Dagen efter Gabby Petitos sidste besked – den 1. september – kørte 23-årige Brian Laundrie ind i indkørslen i Florida efter flere måneders rundrejse – men uden skyggen af sin forlovede.

Varebilen kom i politiets varetægt, men Brian Laundrie nægtede derudover at udtale sig om sin forlovedes forsvinding og henviste i stedet til sin advokat. Først to uger efter kategoriserede politiet Brian Laundrie som mistænkt i sagen.

Der gik dog ikke længe, før Brian Laundrie var forsvundet sporløst fra sine forældres bopæl i Florida.

Siden tirsdag i sidste uge – den 14. september – har forældrene ifølge CNN ikke set deres søn.

Det har nu fået politiet i området til at igangsætte en stor eftersøgning i et nationalparkområde i nærheden, ligesom de har udtalt, at Brian Laundrie nu har "et enormt pres på sig" for at samarbejde i forhold til Gabby Petitos forsvinden.