Udland

63 udrydningstruede pingviner dræbt af bisværm

Obduktionen har vist, at pingvinerne havde adskillige bistik. Flere af bistikkene var rundt om pingvinernes øjne.

63 udrydningstruede, afrikanske pingviner i en koloni i nærheden af Cape Town i Sydafrika er efter alt at dømme blevet dræbt af en bisværm, skriver blandt andet CNN.

Pingvinerne blev fundet døde fredag i Simonstown i nærheden af Cape Town, fremgik det af en udtalelse fra Sydafrikas Nationalparker (SANParks).

- Dødsfaldene er sket på et tidspunkt mellem torsdag eftermiddag og fredag morgen, lød det i udtalelsen, hvor det også blev oplyst, at eksperter nu efterforsker dødsårsagen.

- Obduktioner afslørede, at alle pingvinerne havde adskillige bistik, og der blev fundet mange døde bier på stedet, hvor pingvinerne blev fundet, lød det i udtalelsen.

De foreløbige undersøgelser peger i retning af, at pingvinerne er døde efter at være blevet stukket af honningbier fra Cape Town, men der tages stadig prøver for at udelukke andre dødsårsager, oplyste SANParks.

Bistik ved øjne

Søndag kunne dyrlæge David Roberts fra stiftelsen for bevarelsen af kystfugle i Sydafrika (SANCCOB) oplyse til det franske nyhedsbureau AFP, at der var fundet bistik rundt om de døde pingviners øjne.

- Det er en meget sjælden hændelse. Vi forventer ikke, det sker ofte, det er en tilfældighed, siger David Roberts til AFP.

Den afrikanske pingvin, der også er kendt som brillepingvinen, hører naturligt hjemme ved kysterne i Sydafrika og Namibia.

Den hører til blandt de mindre pingvinarter, og den er kendt for sine asymmetriske markeringer og høje skrig.

Arten er også i voldsom tilbagegang. En population på omkring én million i begyndelsen af det 20. århundrede er faldet til bare 55.000 i 2010 – det år, den afrikanske pingvin blev erklæret udrydningstruet.