Udland

Prins Andrew er blevet stævnet i sagen om voldtægt af 17-årig pige

Prinsen har de seneste år været involveret i en række skandaler, og i 2019 trak han sig fra alle officielle pligter.

Prins Andrew af Storbritannien er officielt blevet stævnet i sagen, hvor han er anklaget for at have voldtaget en dengang 17-årig amerikansk kvinde ved navn Virginia Roberts.

Det skriver flere internationale medier, blandt andet Daily Mail, der har fået indsigt i stævnings-dokumentet.

Fredag lykkedes det for Virginia Roberts agent at aflevere stævningen til politibetjente på prinsens ejendom i Windsor i Storbritannien.

Det betyder, at Dronning Elizabeths søn inden længe skal tage plads på anklagebænken i en civil retssag.

Han har tidligere afvist alle beskyldninger og hævder, at han ”ingen erindring har om at skulle have mødt Virginia Roberts før”.

Der findes dog flere billeder af prinsen og Virginia Roberts sammen, blandt andet et fra 2001, hvor prinsen holder om livet på Virginia Roberts.

- Jeg holder prins Andrew ansvarlig

Efter eget udsagn blev Virginia Roberts fløjet til både London, New York og til den nu afdøde, pædofilidømte milliardær Jeffrey Epsteins private ø i Caribien for at have sex med prinsen mod sin vilje.

Anklagerne dukkede for første gang op i 2015 og fik nyt liv sidste år efter Netflix-dokumentaren 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich', hvor Virginia Roberts fortæller om de påståede overgreb.

I august måned indgav Virginia Robert søgsmålet mod prinsen, og i den forbindelse udtalte hun følgende:

- Jeg holder prins Andrew ansvarlig for, hvad han gjorde mod mig. De magtfulde og rige er ikke fritaget for at blive holdt ansvarlige for deres handlinger, sagde den nu 37-årige Virginia Roberts.

Prinsen og skandalerne

De seneste år har Prins Andrew været i vælten og fået meget negativ omtale som følge af Virginia Roberts-sagen.

I november 2019 kom han for alvor på dybt vand, da han i et interview med BBC forsøgte at sætte ord på sit kendskab til både Jeffrey Epstein og Virginia Roberts.

- Ingen kan bevise, om fotoet er fabrikeret eller ej, men jeg kan ikke genkalde, at det billede nogensinde skulle være blevet taget. Det må være blevet taget på første sal i det hus, og der har jeg aldrig været, sagde han blandt andet om fotoet af ham og Virginia Roberts.

Efter interviewet fik prinsen massiv kritik, særligt i sit hjemland, ligesom hele sagen skabte dårlig omtale for den britiske kongefamilie.

Kort tid efter interviewet meddelte prinsen, at han trak sig fra sine officielle pligter.

Prinsens advokater afviser

Siden er det mere eller mindre lykkes ham at holde sig uden for offentlighedens søgelys. Det er dog formentlig slut nu, hvor prinsen er blevet stævnet.

Det vides endnu ikke, hvornår retssagen begynder, men han har 21 dage til at forholde sig til stævningen.

Ifølge Daily Mail har Prins Andrews advokater fredag aften udtalt, at de ikke mener, at stævningen er udfyldt korrekt, og derfor har de tænkt sig at droppe det førstkommende retsmøde.