Udland

Nye Disney-film får resten af året premiere i biografen først

Disney satser på, at folk verden over vender tilbage til biograferne i lanceringen af resten af årets film.

Disney har besluttet at give resten af sine nye film i 2021 debut i de amerikanske biografer, inden de rammer diverse streamingtjenester.

Det oplyser underholdningsgiganten sent fredag.

Meldingen kan give et rygstød til biograferne, som har kæmpet med coronanedlukninger og med at få folk tilbage i salene efter hele eller delvise genåbninger.

Kritik fra biografer

Disney har for nylig udgivet flere større film – blandt andet "Black Widow", hvor Scarlett Johansson spiller hovedrollen – på streamingtjenesten Disney+, samtidig med at filmene fik premiere i biograferne.

Det har ført til kritik fra desperate biografer, som har mistet indtjening.

- Der er kun én måde, hvorpå man kan skabe en milliardforretning, udtalte direktøren for biografkæden AMC Theatres i august.

- Vis film i biograferne først.

Alle kommende film bliver vist 45 dage i biografen

Blandt de Disney-film, der står til at få premiere, er Marvel-filmen 'Eternals'. Også Ridley Scott-filmen "The Last Duel" og instruktøren Steven Spielbergs genindspilning af "West Side Story" får premiere i år.

Alle vil de blive vist 45 dage i de amerikanske biografer, før de bliver gjort tilgængelige på streamingtjenester.

Meldingen kommer i kølvandet på, at filmen 'Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings' har fået pæn succes med premiere udelukkende i biograferne.

Filmen var den første Marvel-film i to år, der fik premiere kun i biograferne.

Skuespilleren Scarlett Johansson har sagsøgt Disney for at udgive Black Widow på Disney+ samtidig med biografpremieren.

Ifølge skuespilleren var hun i kontrakten garanteret, at filmen først skulle have premiere i biograferne. Hendes løn for filmen er i høj grad baseret på, hvordan filmen klarer sig i biograferne.