Taliban i Afghanistan

USA bekræfter angreb i Kabul

Meldinger om en dræbt og yderligere tre sårede efter et angreb rettet mod terrorbevægelsen IS-K, der fandt sted søndag eftermiddag.

Frygten for, at der kunne komme nye krigshandlinger i forbindelse med tilbagetrækningen fra Afghanistan, har vist sig at holde stik.

En ledende militærperson, kaptajn Bill Urban, bekræfter, at USA har gennemført et droneangreb mod et køretøj i Kabul, og at en nært forestående trussel fra terrorbevægelsen IS-K mod lufthavnen i Kabul, blev elimineret.

- Vi er sikre på, at vi med succes ramte målet. Der var en betydelig anden eksplosion fra køretøjet. Det indikerer tilstedeværelsen af en anselig mængde sprængstof.

Angrebet var rettet mod en selvmordsbomber i en bil.

Vedkommende ville angribe lufthavnen i byen.

Den lokale journalist Shafi Karimi har lagt billeder ud via Twitter, som viser det ramte objekt.

Al-Jazeera skriver, at et barn er dræbt og tre er sårede i forbindelse med raketnedslaget.

Jacob Karsbo, der er udenrigs- og sikkerhedspolitisk kommentator, mener at dagens aktion vidner om en form for styrket samarbejde mellem USA og Taliban.

- Der har været i tvivl om samarbejdet mellem USA og Taliban, men nu tyder det på, at amerikanerne har placeret ansvaret og bedt Afghanistans nye ledelse om hjælp til at bekæmpe terrortruslen.

- Amerikanerne har været mere specifikke ved den aktion, vi har set i dag som en opfølgning på det gengældelsesangreb mod IS-K, vi så med droneangrebet i går, siger Jacob Kaarsbo til TV 2.

Kommer i kølvandet på flere træfninger

Kabul blev ramt af et terrorangreb torsdag, som dræbte 13 amerikanske soldater og mindst 100 civile.

USA svarede natten til lørdag igen med et droneangreb rettet mod medlemmer af IS-K terrorbevægelsen om området.

Lørdag sagde USA's præsident Joe Biden i en erklæring, at et terrorangreb i Kabul var "højst sandsynligt".

Forudsigelsen kom i kølvandet på lørdagens gengældelsesaktion fra USA rettet mod IS-K bevægelsen.

USA advarede tidligere søndag om en "specifik, troværdig trussel" nær lufthavnen i den afghanske hovedstad. Amerikanske statsborgere blev opfordret til at forlade lufthavnsområdet øjeblikkeligt.