Udland

USA dræber to IS-profiler ved droneangreb i Afghanistan

USA's droneangreb lørdag mod det afghanske Islamisk Stat var svar på blodigt islamistisk angreb i Kabul.

Det amerikanske forsvarsministerium oplyser, at to højtplacerede folk i Islamisk Stat (IS) blev dræbt, da USA natten til lørdag gennemførte et droneangreb i Afghanistan.

Angrebet var rettet mod det islamistiske netværk i Nangarhar-provinsen i den østlige del af landet mod grænsen til Pakistan.

Det kom som svar efter torsdagens blodige bombeangreb i Kabul. Her blev et stort antal afghanere og amerikanske soldater dræbt.

Ifølge generalmajor Hank Taylor kom ingen civile til skade ved det amerikanske droneangreb. Udover de to dræbte IS-folk blev en tredje person såret, siger han på et pressemøde.

Talsmanden for Forsvarsministeriet i Washington, John Kirby, føjer til, at "den kendsgerning, at to af disse individer ikke længere går på jordens overflade, er en god ting".

Men hverken Taylor eller Kirby vil sige, om de folk, der blev ramt ved droneangrebet, var direkte involveret i bombeangrebet ved Kabul lufthavn.

- De var IS-K planlæggere og facilitatorer. Det i sig selv er grund nok, siger Kirby. ISIS er det samme som Islamisk Stat.

USA dosler evakueringer end

De militante islamister bag angrebet i Kabul kaldes IS-K. Det er en gren af den større militante bevægelse IS.

IS menes de seneste år at have stået bag meget blodige angreb rundt om i Afghanistan. Organisationen er ikke vellidt af ledelsen i Taliban.

Taylor bekræfter, at USA er i gang med en neddrosling af evakueringerne fra Kabuls lufthavn.

Lørdag blev det oplyst, at færre end 4000 amerikanske soldater er tilbage i lufthavnen efter tidligere at have været oppe på 5800. De har bistået med at evakuere mange tusinde amerikanske borgere og afghanere, der har arbejdet for USA som tolke og andet.

Der er en aftale med Taliban om, at USA skal have trukket alle sine soldater ud af Afghanistan senest tirsdag.