USA undersøger fund af ligdele i landingsstel på fragtfly

Retsmedicinske fund bekræfter, at der var ligdele i landingsstellet på et C-17-fragtfly, da det landede i Qatar.

USA's luftvåben bekræfter nu, at de har fundet ligdele i landingsstellet på et C-17-fragtfly, som var fløjet fra Kabul til Qatar.

Det sker, efter at der de seneste døgn er blevet delt en video på sociale medier af en person, som sad fast i landingsstellet på et at de fly, som USA med stor vanskelighed fik i luften under urolighederne i lufthavnen i Kabul.

De amerikanske myndigheder vil nu undersøge sagen, skriver USA Today.

Omtalt video undersøges

Ud over det tragiske fund i landingsstellet vil de amerikanske myndigheder også undersøge otte dødsfald i Kabuls lufthavn, Hamid Karzai International Airport.

De otte dødsfald omfatter to personer, der blev skudt af amerikanske soldater, tre der blev kørt ned af fly, og tre mennesker som faldt ned fra et amerikansk C-17-fly, da det var lettet.

De amerikanske myndigheder vil også undersøge opslag på sociale medier, der indeholder videoer fra lufthavnen i Kabul.

Blandt dem er en rystende video, som viser to afghanere, der falder ned fra et amerikansk fragtfly, efter det var lettet.

Biden er havnet i en shitstorm

Efter de voldsomme scener i Kabul er kritikken haglet ned over den amerikanske præsident Joe Biden for hans håndtering af evakueringerne i Afghanistan.

Blandt kritikerne finder man flere af hans demokratiske kolleger som eksempelvis senatoren i staten Delaware, Tom Carper.

- Tilbagekaldelsen af ​​amerikanske tropper bør have været omhyggeligt planlagt for at forhindre vold og ustabilitet og for at sikre, at det hårdt tilkæmpede fremskridt, der blev opnået i løbet af de sidste to årtier - især når det kommer til afghanske kvinder og piger - ikke ville gå tabt, skriver senatoren i en offentlig meddelelse.

Også på den anden side af det politiske spektrum er skuffelsen stor.

Den republikanske senator i staten Utah, Mitt Romney, er især frustreret over, at evakueringerne har kostet menneskeliv.

- Jeg forstår, men er uenig med dem, som føler, at vi skulle have forladt Afghanistan. Jeg kan ikke forstå, hvorfor det er blevet gjort med så stort et mennesketab. Uden en effektiv strategi til at beskytte vores partnere og med uvurderlig chok til vores nations troværdighed, tillid og ære.

Det amerikanske C-17-fragtfly, hvori ligdelene blev fundet, er beslaglagt af myndighederne, indtil ligdelene bliver indsamlet og analyseret.