Udland

Far dræbte sine to børn med harpun – frygtede at de ville blive til monstre

Et uhyggeligt drab har udfoldet sig i grænselandet mellem USA og Mexico.

En amerikansk fars drab på sine to børn i weekenden har vakt opsigt i USA.

Det skyldes ikke kun ugerningen i sig selv, men også farens efterfølgende forklaring på, hvorfor børnene skulle dø.

Han troede, hans børn ville udvikle sig til monstre

Jennifer Bannon, efterforsker

Under en afhøring onsdag forklarede faren, Matthew Taylor Coleman, at han er tilhænger af den højreorienterede konspirationsbevægelse QAnon, og at han dræbte sine børn på grund af den såkaldte krybdyrteori.

Coleman havde set syner, og i disse havde hans kone krybdyr-dna, som hun ville sprøjte i deres to fælles børn. Derfor var børnene nødt til at dø, så de ikke ville udvikle sig til monstre, forklarede faren på anklagebænken.

- Coleman var inspireret af konspirationsteorier fra QAnon, og han troede, hans børn ville udvikle sig til monstre, så han så sig nødsaget til at slå dem ihjel, siger efterforsker Jennifer Bannon.

Hvad er krybdyrteorien?

I korte træk går krybdyrteorien ud på, at reptiler forklædt som mennesker hemmeligt driver verden og har overtaget vigtige positioner i samfundet, politik, finansverden og Hollywood.

Tanken er, at krybdyrene enten har fået fat i vores dna ved at drikke vores blod, eller at de er i stand til ved hjælp af elektriske vibrationer at opbygge en menneskedragt, som de bærer uden på deres øglekrop.

En undersøgelse fra 2013 foretaget af Public Policy Polling viste, at 12 millioner amerikanere tror, at landet ledes af firben forklædt som personer i jakkesæt.

Millioner tror på krybdyrteori

Tilbage i forhørslokalet forklarede Coleman, at han efter at have set syner, besluttede sig for at bortføre sine børn fra hjemmet i Santa Barbara og føre dem over grænsen fra Californien til Mexico.

50 kilometer syd for grænsen kørte Coleman ind til siden ved en større vej og skød her sine børn med harpun i hjertet, inden han stak dem med en trædaggert henholdsvis 17 og 12 gange.

Efterfølgende smed Coleman sine mordvåben og sit blodige tøj i en nærliggende flod, men "find min telefon"-funktionen på hans smartphone afslørede Colemans færden, og han blev arresteret, da han krydsede grænsen tilbage til USA.

FBI advarer om QAnon

QAnon er en af de mest kontroversielle bevægelser, og ifølge undersøgelser tror 15 procent af den amerikanske befolkning på dele af QAnons konspirationsteorier.

Ud over krybdyrteorien tror mange QAnon-følgere ifølge BBC på en teori om, at verden er ledet af en sammensværgelse bestående af liberale, der tilbeder Satan og er pædofile.

En såkaldt "dyb stat" sikrer den liberale elites overherredømme.

QAnon ser derfor den tidligere amerikanske præsident Donald Trump som en slags frelser, der skal redde USA.

FBI holder imidlertid et vågent øje med QAnon.

Så sent som i en trusselsvurdering fra 4. juni i år advarer det amerikanske forbundspoliti, FBI, om, at flere QAnon-tilhængere kan tage drastiske midler i brug for deres kamp for deres konspirationsteorier og mod den dybe stat.

Et centralt mål fra flere QAnon-tilhængere er, at få Donald Trump genindsat som USA's præsident og samtidig retsforfølge hans politiske modstandere.

Ved stormen på USA's kongres tilbage i januar i år deltog flere QAnon-støtter.

Ligeledes har Facebook klassificeret QAnon som farlig. Derfor er alle QAnon-relaterede konti på det sociale medie blevet fjernet.

Selve retssagen mod Matthew Taylor Coleman starter 31. august.