Udland

Flere døde i voldsom togkollision i Tjekkiet

Tre er døde og mange såret efter eksprestog og passagertog er kollideret i Tjekkiet.

Et eksprestog og et passagertog er onsdag morgen klokken otte kollideret i det vestlige Tjekkiet nær grænsen til Tyskland.

Det er sket ved den lille by Milavce i regionen Domazlice. Lokalavisen Denik skriver, at der er mindst 50 tilskadekomne.

Det nationale tjekkiske politi, Policie Ceske Republiky, meldte først om to omkomne. Omkring middag skriver politiet dog:

- På dette tidspunkt kan vi bekræfte, at togulykken kostede tre liv. Vi leder ikke længere efter passagerer.

Omkring klokken ni skrev politiet på Twitter:

- Der er rapporteret om dusinvis af sårede i området. Vi hjælper med at evakuere passagererne og har en helikopter i området.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT er der omkring 40 tilskadekomne, hvoraf fem er hårdt såret. Flere er evakueret med helikopter fra området.

Den tjekkiske transportminister, Karel Havlicek, bekræfter på Twitter, at der er sket en større ulykke.

- Ex 351 passerede et signal og er kollideret med et passagertog. Situationen er alvorlig. Jeg har aflyst mit program og er på vej mod ulykkesstedet, skriver han.

Ex 351 er et eksprestog, der kører mellem München og Prag. Derfor er også tyske myndigheder involveret i redningsarbejdet.

- Indsatsen omfatter også det tyske beredskab, redningstjenesten fra Bayern og læger. Tysk politi har også tilbudt hjælp, skriver det nationale tjekkiske politi.

Det passer med, at netop det eksprestog ifølge de tjekkiske jernbaners hjemmeside skulle stoppe i Domzlice klokken 07:59.