Udland

Ægtepar truede Black Lives Matter-demonstranter med våben - nu er de benådet

Amerikansk par, der sidste år blev kendt for at rette våben mod fredelig demonstration, slipper for straf.

Det amerikanske par, der sidste år gik verden rundt, fordi de svært bevæbnede truede en ellers fredelig Black Lives Matter-demonstration, er blevet benådet af guvernøren i Missouri.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Parret Mark og Patricia McCloskey blev kendt i hele USA og resten af verden, da video fra en demonstration gennem et velhaverkvarter i St. Louis, hvor de bor, spredtes på sociale medier.

Den viste, hvordan de to kom svært bevæbnede ud af deres hus. Mark McCloskey med et automatgevær og Patricia med en mindre pistol, som de pegede mod de sorte demonstranter.

Video blev brugt i valgkamp

Videoen blev et symbol på de enorme forskelle, der præger USA.

Samtidig blev den en aktiv del af den præsidentvalgkamp, der udspillede sig sidste år, og de to blev helteskikkelser for dele af den republikanske vælgerbase.

- Det er ulovligt at vifte med våben på en truende måde mod personer, der deltager i en fredelig protest, sagde anklager i St. Louis Kimberly Gardner, da parret sidste år blev sigtet.

Det endte med mindre domme for chikane. Men de to er altså nu benådet af Missouris republikanske guvernør, Mike Parson. Hvilket han da også siden sidste år har sagt, at han ville, skulle de blive dømt.

Vil stille op til Senatet

Mark McCloskey meddelte i maj, at han vil stille op til Senatet.

I en kampagnevideo bruger han aktivt episoden, om end hans oplevelse af den er svær at genkende fra videoen.

- Da en vred horde kom for at ødelægge mit hus og dræbe min familie sagde jeg stop. Jeg vil aldrig trække mig tilbage, siger han i videoen ifølge AFP.