Udland

New Yorks guvernør bør træde af, siger Joe Biden

Demokraterne står med et kæmpe MeToo-problem, siger TV 2s USA analytiker, Mirco Reimer Elster.

USA's præsident, Joe Biden, mener, at New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, bør træde af i lyset af resultaterne af en undersøgelse om seksuelle krænkelser.

Det siger præsidenten på et pressemøde i Det Hvide Hus tirsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere tirsdag konkluderede en rapport, at Cuomo havde udsat 11 kvinder for seksuelle krænkelser eller sexchikane. Flere af kvinderne var tidligere ansatte i den 63-årige Cuomos administration.

Selv afviser Cuomo alle anklager.

- Det er slet ikke sådan, jeg er. Og det er ikke sådan, jeg nogensinde har været, sagde han og understregede, at han aldrig har rørt nogen på upassende vis.

Meldingen var ventet

Ifølge TV 2s USA analytiker, Mirco Reimer Elster, er meldingen fra Joe Biden både logisk og forventelig.

Præsidenten støttede nemlig selv op om, at der skulle laves en undersøgelse af Andrew Cuomo, og Joe Biden gjorde det klart, at hvis undersøgelsen dokumenterede noget, skulle Andrew Cuomo træde af som guvernør.

- Alt andet havde altså været en kovending fra Bidens side, siger han.

Mirco Reimer Elster bider dog mærke i, at Joe Biden ikke siger noget om, hvorvidt Andrew Cuomo skal fjernes helt fra politik, eller kun som guvernør.

- Det er det mest oplagte scenarie, at han helt skal væk fra politik, men lige nu nægter han jo alle anklager, så hvem ved, siger TV 2-analytikeren.

En rapport har konkluderet, at Cuomo har udsat 11 kvinder for seksuelle krænkelser eller sexchikane. Selv afviser Cuomo alle anklager.

Demokraterne er presset

Hvis Andrew Cuomo fortsætter med at benægte alle anklager og nægter at træde tilbage frivilligt, står demokraterne med et problem.

- Andrew Cuomo har et kæmpe ego, og det udfordrer det billede, demokraterne kan vil vise udadtil, siger Mirco Reimer Elster.

Han uddyber, at demokraterne hele tiden har sagt, at man skal tro på de kvinder, som står frem med historier om seksuelle overgreb. Nu har man pludselig en partifælle, som benægter alt det, en række kvinder siger om ham.

- Det stemmer ikke overens, og demokraterne står med et kæmpe MeToo-problem. Det bliver spændende at se, hvordan det bliver løst, siger Mirco Reimer Elster.