Coronavirus

7 smittet i coronaens arnested - nu testes 11 millioner

Wuhan blev for mere end halvandet år siden verdenskendt, da klodens første tilfælde af covid-19 blev registreret i millionbyen.

Myndighederne i storbyen Wuhan i Kina vil coronateste alle 11 millioner indbyggere, efter der mandag blev registeret syv smittetilfælde i byen.

Det oplyser en embedsmand tirsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Wuhan blev for over halvandet år siden verdenskendt, da klodens første tilfælde af covid-19 blev registreret i millionbyen.

Dengang lykkedes det i en periode at inddæmme smitten i Wuhan, men efter noget tid spredte virussen sig til Japan og Thailand – og siden resten af verden.

Delta-variant driver smitten

Kina har de seneste uger oplevet en markant stigning af coronasmittede i et udbrud, der betegnes som det værste i adskillige måneder.

Ifølge Kinas Nationale Sundhedskommission er der tirsdag registreret 90 nye smittede i landet. Mandag var tallet 98.

I de seneste to uger er der i alt fundet mere end 360 tilfælde i Kina.

Ligesom i andre af verdens lande drives den nye smittebølge i Kina af den mere smitsomme Delta-variant, der første gang blev opdaget i Indien.

Borgerne i flere kinesiske storbyer er blevet beordret til at holde sig inden døre, mens myndighederne har indført massetest i forsøget på at inddæmme de seneste udbrud.

Derudover kræver de kinesiske sundhedsmyndigheder, at nære kontakter til smittede skal i karantæne.

Ingen turister i Beijing

I hovedstaden Beijing aflyses alle tog-, bus- og flyafgange til områder med coronatilfælde. Desuden er turister forment adgang til hovedstaden.

I turistbyen Zhangjiajie kæmper myndighederne med et smitteudbrud, der har spredt sig blandt byens teaterfolk. Myndighederne lukkede fredag hele byen ned med dens 1,5 millioner indbyggere.

Siden det første coronatilfælde blev konstateret i Wuhan lige omkring årsskiftet 2019/2020, har Kina konstateret lidt over 105.000 smittetilfælde og 4848 dødsfald med covid-19.

Det viser tal fra Johns Hopkins University.

Dermed er Kina med et befolkningstal på 1,4 milliarder indtil videre sluppet nådigt igennem pandemien.