Udland

Turister evakueres fra strandene i tyrkisk ferieparadis

I alt seks personer har mistet livet i naturbrandene i den sydvestlige del af Tyrkiet. Også Grækenland og Italien er hårdt ramt.

Naturbrandene er nu så faretruende tæt på turisthotellerne i det sydvestlige Tyrkiet, at fartøjer fra kystvagten og private både er sat ind for at evakuere turister fra strandene.

Det skriver BBC.

I den populære ferieby Bodrum er tre femstjernede hoteller blevet evakueret, lyder det.

I alt seks personer har nu mistet livet i de næsten 100 separate naturbrande, der siden onsdag har hærget den sydvestlige del af Tyrkiet. Flere populære feriemål er truet af de voldsomme brande.

Ifølge myndighederne er alle brande på nær ti nu under kontrol.

Erdogan på besøg

Billeder på det sociale medie Twitter viser, at brandene nær Bodrum stadig udvikler sig i de tidlige morgentimer søndag. Herunder giver byens borgmester en status på situationen.

Præsident Erdogan besøgte lørdag byen Manavgat, hvor fem personer har mistet livet i brandene. Præsidenten lovede at gøre alt, hvad der var muligt, for at hjælpe de berørte familier, som har mistet alt i flammerne.

De tyrkiske myndigheder er blevet kritiseret for manglen på brandslukningsfly. Det har ifølge beboerne i de berørte områder betydet, at brandene på kort tid er kommet ud af kontrol.

Flammer truer græsk storby

Det er ikke kun Tyrkiet, der er plaget af naturbrande.

I Grækenland er omkring 145 brandmænd sat ind i kampen mod en naturbrand nær landets tredje største by, Patras.

Adskillige huse er gået til i flammerne, og mindst fem personer er bragt på hospitalet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Otte brandslukningsfly og omkring 50 brandbiler kæmper for at få bugt med flammerne i området omkring Patras, der ligger 200 kilometer vest for hovedstaden Athen.

Sicilien kæmper mod brande

Også flere områder i Italien plages af naturbrande.

Her er blandt andet Sicilien hårdt ramt, og flammerne har bredt sig til øens næststørste by, Catania. Adskillige indbyggere har i hast måttet forlade deres hjem.

Ilden har blandt andet raseret flere strande i Catania.

Ekstremt varm luft strømmer i disse dage op over Sydøsteuropa fra det nordlige Afrika, og de høje temperaturer har fået brandene i det sydøstlige Europa til at brede sig.

Hedebølge og varmerekorder

Hedebølgen i det sydlige Europa forventes at vare mindst en uge, fortæller TV 2s meteorolog Lone Seir:

- Når vi kommer hen sidst på ugen i den kommende uge, begynder det at lette i de varmeste områder af Europa. Så der er helt sikkert udfordringer de næste mange dage.

Sommeren 2021 har allerede budt på adskillige nationale varmerekorder i flere lande - også i Europa.

For blot to uger siden nåede temperaturen i Tyrkiet 49,1 grader - det højeste niveau, der er målt i landet i den tid, der er foretaget meteorologiske temperaturmålinger.