Udland

Formodet gerningsmand bag knivangreb på Malis præsident er død

Mistænkt for præsidentangreb er død i politiets varetægt. Det vides ikke, hvad der har ført til hans død.

En mand, der er blevet beskyldt for at have angrebet Malis midlertidige præsident, Assimi Goïta, med en kniv, er død i politiets varetægt.

Det oplyser Malis regering søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet fandt sted tirsdag i den store moské i hovedstaden Bamako under bønnen i forbindelse med den islamiske højtid Eid al-Adha.

Slap uskadt

Assimi Goïta, en oberst i hæren, der har stået bag to separate militærkup det seneste år, slap uskadt fra angrebet.

Latus Toure, som er direktør for moskéen, sagde efterfølgende ifølge nyhedsbureauet AFP, at en mand havde stukket ud efter præsidenten, men kom til at såre en anden person.

Manden blev efter angrebet smidt op på ladet af en militærbil af sikkerhedsfolk og kørt væk, mens Goïta blev passet op af flere bodyguards.

Det viser en video, som Reuters har fået fat adgang til.

- Under efterforskningen forværredes hans sundhedstilstand

Malis regering melder søndag ikke noget om, hvad der præcist har ført til den formodede gerningsmands død.

- Under efterforskningen forværredes hans sundhedstilstand. Han blev overført til hospitalet, hvor han døde, står der i en udtalelse fra regeringen ifølge Reuters.

Regeringen oplyser også, at der vil blive igangsat en undersøgelse for at fastslå dødsårsagen.

Malis regering har de seneste ni år kæmpet mod jihadister i den nordlige del af landet, og tusindvis af soldater og civile er blevet dræbt under konflikten.

Uroen har ført til politisk ustabilitet i Mali, hvor oberst Goita førte an i et kup i august sidste år og afsatte den folkevalgte præsident Ibrahim Boubacar Keita.

Assimi Goïta blev efterfølgende indsat som vicepræsident til den midlertidige leder Bah N'Daw, indtil sidstnævnte blev afsat fra posten i maj af Assimi Goïta.

Goita udnævnte siden sig selv som midlertidig præsident, men han har lovet, at en civilledet regering vil blive indsat på et tidspunkt.