Coronavirus

Sean Penn kræver hele holdet vaccineret, hvis han skal vende tilbage til tv-serie

Den amerikanske skuespiller har hovedrollen i ny tv-serie om Watergate-skandalen.

Den amerikanske skuespiller Sean Penn, 60, kræver nu, at hele holdet bag en ny tv-serie om Watergate-skandalen, 'Gaslit', er vaccinerede mod coronavirus, inden han vender tilbage til optagelserne af serien.

Det skriver blandt andet det amerikanske branchemagasin Variety, CNN og Deadline.com.

De amerikanske myndigheder gav forleden grønt lys for krav om obligatoriske vacciner i Hollywood. Og siden har tv-selskabet bag 'Gaslit', NBCUniversal, stillet krav om, at alle skuespillere og dem i nærheden af dem – det, NBCUniversal kalder Zone A – skal vaccineres. Men Sean Penn er alligevel ikke tilfreds.

Sean Penn mener, ifølge Deadline.com, at den del af tv-holdet der ikke er Zone A, sagtens kan risikere at komme tæt på skuespillerne, og dermed kan det bringe hele tv-produktionen i fare, hvis ikke alle er vaccinerede.

Penn er den første

Ifølge Deadline.com er Sean Penn den første, der udfordrer de nye coronarestriktioner i Hollywood ved at kræve dem yderligere skærpet på den produktion, han er en del af.

Sean Penn har tillbudt selv at sørge for at finansiere vaccinationerne af filmholdet gennem sin egen velgørenhedsorganisation Community Organized Relief Effort (CORE), der under pandemien har sørget for både test og vaccination i Californien og andre steder.

'Gaslit' er en politisk dramaserie, der handler om en række ufortalte historier fra Watergate-skandalen, som i 1970'erne fældede den daværende amerikanske præsident Richard Nixon. Sean Penn, der har en af hovedrollerne, spiller John Mitchell, justitsminister under Nixon.

Sean Penn havde et par ugers optagelser tilbage, inden han kunne afslutte sit arbejde i serien. Ifølge Deadline.com kan Penns fravær fra optagelserne betyde forsinkelser af optagelserne af 'Gaslit'.