Udland

Mindst 100 døde og titusindvis evakueret efter oversvømmelser i Indien

Den indiske hær, flåden og flyvevåbenet samarbejder om svære redningsaktioner, som besværliggøres af høje vandstande og blokerede veje.

Kraftige regnskyl har ramt Indiens vestkyst og forårsaget store oversvømmelser i og omkring staten Maharashtra.

Næsten 90.000 mennesker er blevet evakueret, og redningsarbejdere knokler for at finde overlevende.

Det officielle dødstal varierer, og mens The Guardian skriver, at 115 er omkommet under monsunregnen, skriver Reuters, at 125 er døde. CNN citerer lokale myndigheder for at sige, at dødstallet ligger på 135.

Oversvømmelserne har udløst flere jordskred og slugt bygninger, og der meldes om adskillige savnede.

- Folk har mistet stort set alt, siger Vishwajit Rane, sundhedsminister i delstaten Goa i det vestlige Indien ifølge The Guardian.

Svære redningsaktioner

Ledende minister Pramod Sawant udtaler, at oversvømmelserne i Goa er de værste i årtier.

Også Raigad, der ligger syd for Mumbai, er hårdt ramt af ødelæggelser. Ifølge mediet Al Jazeera har jordskred revet flere huse med sig, og mindst 47 mennesker er blevet dræbt, mens 53 andre frygtes at være begravet under mudderet.

Både hæren, flåden og flyvevåbnet samarbejder om at evakuere strandede indere, men redningsaktionerne bliver besværliggjort af høje vandstande og blokerede veje.

Det fortæller ledende minister i staten Maharashtra Uddhav Thackeray.

- Vi vil gøre, hvad end det kræver for at redde liv og ejendele. Katastrofen har ramt hele staten fra Nagpur i den østlige del til Mahabaleshwar i den vestlige. Regnen har været uden fortilfælde, og vi står over for en uventet nødssituation.

594 millimeter regn på et døgn

IMD, som er Indiens meteorologiske institut, udsendte fredag en advarsel om "ekstremt kraftig" nedbør i seks distrikter i Maharashtra-staten.

Ifølge CNN faldt der op mod 594 millimeter regn på 24 timer over den indiske vestkyst. Til sammenligning kalder man det et skybrud i Danmark, når der falder mere end 15 millimeter regn på 30 minutter eller derunder.

Kraftige regnskyl er almindelige i Indien under monsunsæsonen, som strækker sig fra juni til september, og store oversvømmelser er derfor ikke sjældne.