Coronavirus

Krav om vaccinationer udløser uroligheder i franske byer

Nye krav fra den franske regering om vaccinationer mod covid-19 fører til nye sammenstød i Paris.

Mange tusinde modstandere af vaccinationer og andre typer demonstranter er lørdag eftermiddag stødt sammen med politiet flere steder i Frankrig.

Politiet skyder med tåregas i Paris' bymidte, og demonstranter bygger barrikader i gaderne. Det rapporterer nyhedskanalen BFMTV.

Urolighederne er koncentreret i området omkring banegården Saint-Lazare. Protesterne er vendt mod regeringens krav om coronapas.

Kræver at Macron træder tilbage

Der demonstreres også i byer som Marseille, Lyon, Nantes, Montpellier og Toulouse.

I Strasbourg er 4000 mennesker på gaden for at protestere mod regeringens coronapolitik.

- Frihed, frihed, råber demonstranterne. Andre kræver med slagord, at præsident Emmanuel Macron træder tilbage.

I Montpellier i det sydlige Frankrig har nogle af demonstranterne overfaldet en gruppe journalister og jaget dem væk ifølge BFMTV.

Alle sundhedsmedarbejdere skal vaccineres

Der har i over et år været flere lignende demonstrationer i Frankrig. Blandt nogle borgere er der en betydelig skepsis og modstand over for vaccinerne mod covid-19.

Præsident Macron har senest krævet, at alle sundhedsmedarbejdere skal lade sig vaccinere. Ellers vil de ikke få udbetalt deres løn.

Senatet i Paris skal i løbet af weekenden stemme om et lovforslag fra regeringen, som blev godkendt af underhuset fredag. Det vil gøre coronapas obligatoriske og stille krav om, at læger, sygeplejersker og andre sundhedsmedarbejdere lader sig vaccinere.

Hvis man ikke vil lade sig vaccinere eller stille med en negativ coronatest, kan man heller ikke få det coronapas, der vil give adgang til barer, restauranter, biografer og andre forlystelser.

Arrangørerne af lørdagens demonstrationer er den bevægelse, der kalder sig De Gule Veste.