Udland

Midt i smittestigning forventer engelsk festival 40.000 gæster

Musikfestivalen Latitude i England, der afholdes uden krav om afstand og mundbind, venter cirka 40.000 gæster.

Tusindvis af mennesker strømmede torsdag til musikfestivalen Latitude i det østlige England.

Festivalen er en af de største forsamlinger af mennesker i England, siden de fleste coronarestriktioner blev ophævet i landet mandag.

Den fire dage lange festival ventes at tiltrække omkring 40.000 mennesker. Den løber af stablen, samtidig med at antallet af smittetilfælde stiger over hele landet.

Ingen fysisk afstand eller mundbind

For at få adgang til festivalen skal gæsterne kunne fremvise bevis for, at de er blevet færdigvaccineret eller testet negativ for covid-19.

21-årige Katy McKenna fortæller, at mange af gæsterne, ligesom hende selv, har fået mindst en dosis vaccine og er klar til at "vende tilbage til livet".

- Hvis ikke nu, hvornår så?

- Alle musikere har været arbejdsløse det seneste år. De fortjener en festival, så de kan komme tilbage og optræde igen, siger hun.

Festivalen Latitude er en af den britiske regerings testbegivenheder. Det betyder, at gæster ikke behøver at holde fysisk afstand eller bære mundbind.

For at mindske risikoen for smitte har arrangørerne blandt andet designet mange af musikteltene uden sider og installeret luftrensere i udvalgte områder.

- Alle planer er lagt, og alle bands er på plads. Folk er desperate for at komme ud og lege og virkelig nyde livet igen, og det er vores mål, siger festivalgrundlægger Melvin Benn.

I øjeblikket registrerer Storbritannien omkring 50.000 nye smittede om dagen.

Johnson forsvarer genåbning

Trods de høje smittetal og advarsler fra forskere genåbnede den britiske regering det engelske samfund mandag.

Det betyder, at krav om mundbind, afstand og hjemmearbejde er ophævet, ligesom at natklubber, teatre og biografer er åbne igen.

Premierminister Boris Johnson har forsvaret genåbningen med, at to tredjedele af den voksne befolkning i Storbritannien er fuldt vaccineret.

Johnson håber at fremskynde et økonomisk opsving i England, der har været pålagt restriktioner siden marts 2020