Udland

Migranter strømmer ind i Storbritannien fra Frankrig

Mandag krydsede 430 migranter Den Engelske Kanal – det hidtil højeste antal på en enkelt dag. Nu sætter myndighederne prop i.

Frankrig og Storbritannien har indgået en aftale for at sætte en prop i migrantstrømmen over Den Engelske Kanal.

Det skriver BBC.

Aftalen betyder blandt andet, at Frankrig vil fordoble antallet af politibetjente, som patruljerer på de franske kyststrækninger.

Storbritannien har som en del af aftalen indvilget i at betale mere end 54 millioner pund (465 millioner kroner).

Rekordmange migranter

Mandag krydsede 430 migranter Den Engelske Kanal – det hidtil højeste antal på en enkelt dag. Indtil videre er 8460 migranter gået i land på den engelske sydkyst i år. Det er stort set det samme antal som i hele 2020.

Den nye aftale blev indgået tirsdag på et videomøde mellem Frankrigs indenrigsminister, Gérald Darmanin, og hans britiske kollega Priti Patel.

Som en del af aftalen er Frankrig og Storbritannien enige om, at de to lande skal styrke udvekslingen af efterretningsarbejde.

Endelig skal der indføres bedre kontrol og overvågning med de personer, som organiserer migrantsejladserne.

Strammer grebet

Aftalen kommer på et tidspunkt, hvor den britiske regering er i gang med at indføre en række stramninger for asylansøgere og migranter.

Et af tiltagene er, at migranter skal kunne straffes med fængsel i op til fire år, hvis de kommer illegalt ind i Storbritannien.

Derudover skal det være muligt for de britiske kystmyndigheder at afvise migrantbåde, når de er sejlet ind i britisk farvand. Bådene kan ifølge de nye stramninger efterfølgende sendes tilbage til det land, de er sejlet fra.

Derfor vil de til Storbritannien

Der er flere grunde til, at migranterne, som primært kommer fra Syrien, Eritrea og Afghanistan, begiver sig ud på den farefulde færd over kanalen i overfyldte joller og gummibåde.

Det skriver The Guardian.

Mange afghanere vil gerne til Storbritannien, fordi der i forvejen befinder sig en stor gruppe af deres landsmænd.

Mere generelt handler flugten til Storbritannien om, at mange migranter har en forestilling om, at det er nemmere at få et job og skabe sig et liv i Storbritannien, skriver avisen.

Mange har i årevis boet under kummerlige leveforhold i Frankrig, og de er desperate efter at skabe sig et bedre liv på den anden side af Den Engelske Kanal.