Udland

Kilder: Biden overvejer nye skridt over for Cuba efter protester

Demonstrationer i Cuba rettet mod styret vil få indflydelse på USA's politik over for landet, siger kilder.

USA's præsident, Joe Biden, ventes snart at komme med udmeldinger om landets politik over for Cuba, som for nylig oplevede de største folkelige protester mod landets styre i flere år.

Det oplyser anonyme kilder i det amerikanske udenrigsministerium til Reuters.

- Der vil helt sikkert være politiske implikationer som et resultat af begivenhederne, siger en af kilderne til nyhedsbureauet om protesterne.

- Jeg forventer i løbet af ganske kort tid, at der vil komme en meddelelse fra regeringen om de første skridt, tilføjer personen.

Forbedret forhold under Obama

Det kommunistiske styre i Cuba sagde i kølvandet af demonstrationerne, at de hovedsageligt var udløst af USA-støttede kontrarevolutionære, som forsøgte at udnytte de økonomiske hårde tider, som amerikanske sanktioner har udløst i Cuba.

USA har i årtier haft en handelsembargo over for den caribiske østat.

Under den demokratiske præsident Barack Obama blev forholdet mellem de to lande forbedret, men det varede kun indtil Obama blev afløst af republikaneren Donald Trump i Det Hvide Hus i 2017.

Gik på gaden

Biden er ifølge kilderne ikke indstillet på at lempe på de stramninger over for Cuba, som Trump genindførte i 2018, men Bidens administration undersøger måder at hjælpe den cubanske befolkning på samtidig med, at presset på det kommunistiske styre fastholdes.

Adskillige personer blev tilbageholdt under protesterne i Cuba, der fandt sted forrige weekend.

Tusindvis gik på gaderne i hovedstaden Havana og andre byer for at vise deres utilfredshed med udbredt mangel på dagligvarer og medicin, hyppige strømudfald samt regeringens håndtering af coronapandemien og begrænsninger i befolkningens rettigheder.