Udland

Harvey Weinstein udleveret til Californien for ny retssag

Hvis Harvey Weinstein bliver dømt for det, han er anklaget for i Los Angeles, risikerer han at få en fængselsstraf på i alt 140 år.

Den voldtægtsdømte filmskaber Harvey Weinstein er blevet udleveret til Californien, hvor han skal stilles for retten for flere overgreb.

Det oplyser en talsmand for fængselsmyndighederne i New York tirsdag.

Harvey Weinstein afsoner i øjeblikket en 23 år lang fængselsstraf i USA efter at være blevet dømt sidste år for voldtægt og seksuelle overgreb.

I juni gav en domstol i New York grønt lys til at udlevere Harvey Weinstein til Californien. Tirsdag er Weinstein så blevet hentet i fængslet for at blive sendt til den anden side af landet.

Hans advokater har forsøgt at modsætte sig udleveringen og henvist til den 69-årige filmskabers helbred.

- Vi er skuffede, men vi forventede, at det (udleveringen, red.) ville ske på et eller andet tidspunkt, siger Harvey Weinsteins talsmand, Juda Engelmayer.

- Vi kæmper for, at Harvey kan modtage sin nødvendige medicinske behandling, og selvfølgelig skal han behandles ordentligt, siger han videre.

Beskyldt for over 100 overgreb

I Californien er Harvey Weinstein anklaget for voldtægt og overgreb mod fem kvinder mellem 2004 og 2013.

Hvis han bliver dømt for det, han er anklaget for i Los Angeles, risikerer han at få en fængselsstraf på i alt 140 år.

Harvey Weinstein har tidligere afvist alle anklagerne og sagt, at hvad der skete mellem ham og kvinderne, der beskylder ham, skete med samtykke.

I alt har omkring 100 kvinder beskyldt Harvey Weinstein for forskellige former for seksuelle overgreb - heriblandt voldtægt - over flere årtier. Afsløringerne af disse overgreb var i 2017 med til at kickstarte MeToo-bevægelsen i USA.

Harvey Weinstein er medstifter af Miramax, der er et film- og tv-selskab, hvis film inkluderer titler som "Shakespeare in Love" og "Pulp Fiction."

Efter anklagerne og dommen er han ikke længere en del af Miramax.