Dansk ægtepar søgte tilflugt på taget: - Vi troede ikke, at vi skulle overleve

To biler, en skibscontainer og en kran er blot nogle af de ting, vandmasserne efterlod sig ved ægteparrets hus.

Fem dage er nu gået, siden ægteparret Kell og Anne Marie Behrens sad på tagryggen af deres hus i Tyskland og så deres omgivelser gradvist blive opslugt af enorme vandmasser.

Huset ligger fortsat i ruiner, og familien knokler nu for at redde, hvad der er tilbage blandt mudder, træer og bygningsmaterialer.

Kell og Anne Marie Behrens bor få meter fra Ahr-floden i Tyskland, der onsdag oversvømmede dele af byen Bad Neuenahr-Ahrweiler i det vestlige Tyskland.

Forinden var ægteparret blevet varslet om, at de kunne forvente lidt vand i forhaven, men ikke mere end det.

Derfor blev de chokeret over at se deres hjem stå under en meter vand i løbet af få minutter.

- Det skete så pludseligt. Da flodbølgen kom, smadrede den alle vinduer og døre. Alle vores ting i underetagen blev skyllet ud med vandmasserne, siger Kell Behrens.

Ægteparret måtte søge op på husets anden sal og derfra via et vindue videre op på taget for at undgå de stigende vandmasser.

- Det var frygteligt. Der på taget mærkede jeg angsten for at dø, siger Kell Behrens.

Anne Marie Behrens havde samme tanke som sin mand.

- Vi troede ikke, at vi skulle overleve, siger hun.

Fra tagryggen af huset kunne ægteparret se de altødelæggende vandmasser tage biler, inventar fra huse og store træer med på sin vej.

Optimisme midt i elendigheden

Fem dage senere priser Kell og Anne Marie Behrens sig lykkelige over, at vandet trak sig tilbage, før det nåede op over husets tag.

De seneste dage har de brugt på at få et overblik over de få ejendele, de har tilbage.

Huset, der nu er tømt for vand, men langt fra tørt, er omringet af bunker af byggematerialer, træer og ejendele, de ikke kender noget til.

- Vi ved ikke, hvad der gemmer sig bag det. Det kan være alting. Der kan være døde mennesker. Vi ved det simpelthen ikke, siger Anne Marie Behrens.

Et enormt oprydningsarbejde i byen og i store dele af Tyskland er nu i gang, og parret har fundet optimismen midt i al elendigheden.

- Vi skal nok komme igennem det her. Vi har en god familie, der støtter os. Vi starter simpelthen forfra, siger Anne Marie Behrens.

Oversvømmelser har kostet 183 personer livet

I Tyskland og Belgien er mindst 183 omkommet som følge af oversvømmelserne, der blev forårsaget af ekstreme mængder regn.

Forbundsregeringen i Berlin har lovet over 300 millioner euro (over 2,2 milliarder kroner) i øjeblikkelig krisehjælp samt milliarder af euro til yderligere genopbygningshjælp til nye huse, veje og broer. Det siger finansminister Olaf Scholz til søndagsavisen Bild am Sonntag.

Uvejret, der har forårsaget de voldsomme oversvømmelser, er nu i bevægelse, hvor den sydlige del af Tyskland og Østrig søndag har kæmpet med de enorme mængder vand.

Prognoserne for de kommende dage viser, at Balkan-området bliver ramt midt på ugen, hvilket har fået myndighederne i adskillige lande til at gå i alarmberedskab.