Udland

Dødstallet efter uvejr stiger i Tyskland - flere end 70 savnes

Flere end 70 personer savnes efter oversvømmelser i det vestlige Tyskland, hvor flere kraftige regnskyl ventes. Ni er bekræftet omkommet.

Voldsomme mængder regn i det vestlige Tyskland har forårsaget enorme skader på ejendomme, lukning af flere motorveje, masseevakueringer og flere dødsfald.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Oversvømmelserne har kostet flere mennesker livet i Ahrweiler-distriktet. Og i Nordrhein-Westfalen er to brandmænd druknet i forbindelse med redningsaktioner.

Nordrhein-Westfalen værst ramt

Derudover meldes flere end 70 personer savnet, mens omkring 50 personer er strandet på deres tage, hvor de venter på hjælp. Det oplyser tysk politi torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Delstaten Nordrhein-Westfalen er værst ramt af uvejret, som tyske meteorologer har navngivet Bernd.

Dele af delstatshovedstaden Düsseldorf blev onsdag evakueret af frygt for, at floden Düssel vil gå over sine bredder.

I nabostaten Rheinland-Pfalz blev distriktet Vulkaneifel tvunget til at erklære nødretstilstand.

- Situationen er meget alvorlig. Vi har mange oversvømmede veje og landsbyer, der ikke længere er tilgængelige, siger distriktsadministrator Julia Gieseking onsdag aften i landsbyen Daun i Vulkaneifel til dpa.

Hun tilføjer, at nødretstilstanden skal gøre det muligt for militæret at blive sat ind for at hjælpe med nødhjælpsindsatsen.

Wetteronline, der er en privat tysk vejrtjeneste, viser, at landet har været præget af lavtryk de seneste dage, hvor man lokalt har fået op mod 180 millimeter regn med kraftige skybrud og torden. Det fortæller meteorolog på TV 2 VEJRET Andreas Nyholm.

- De store mængder regn over Nordrhein-Westfalen og Rheinland-Pfalz har ført til rekordvandstand i flere floder. Der er tale om voldsomme rekorder i floden Pegel Altenah, hvor vandstanden i går aftes nåede op 5,75 meter, men formentligt er den nået op på syv meter, inden målinger er stoppet.

- Den tidligere rekord er på 3,71 meter så det er ekstraordinært at en rekord bliver slået så voldsomt, siger Andreas Nyholm.

Seks bygninger er kollapset

Flere personer savnes i øjeblikket i kommunen Schuld i Rheinland-Pfalz, efter at vandmasserne fik seks bygninger til at kollapse onsdag aften.

Det oplyser den lokale tv-station SWR torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

SWR citerer en lokal politikilde for at sige, at yderligere 25 huse skulle være i fare for at kollapse i området.

Onsdag blev et plejehjem i byen Hagen i Nordrhein-Westfalen evakueret på grund af oversvømmelser.

- Plejehjemmet er blevet meget hårdt ramt og er nu ubeboeligt, fortalte en talsmand for byen onsdag ifølge dpa.

Onsdag aften var dele af Hagen fortsat utilgængelig på grund af vandmasserne.

Tysklands nationale vejrtjeneste (DWD) oplyser torsdag morgen, at flere kraftige regnskyl ventes at ramme det sydvestlige Tyskland i løbet af dagen, og at spredte regnbyger fortsætter indtil fredag aften.