EM fodbold

Prins William fordømmer "afskyelig adfærd" fra fans

Også det engelske landshold fordømmer de racistiske kommentarer i en udtalelse på holdets Twitterprofil.

Det britiske kongehus og Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, fordømmer de mange racistiske udfald rettet mod Englands sorte spillere efter EM-finalen mod Italien.

På Twitter skriver prins William, at han væmmes over de racistiske overfald:

- Det er totalt uacceptabelt, at spillerne skal udholde den afskyelige adfærd. Det skal stoppe nu, og alle de involverede bør holdes ansvarlige, skriver han.

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, skriver, at det engelske hold fortjener at blive hyldet som helte i stedet for at blive udsat for racisme på de sociale medier.

- De ansvarlige for denne rystende adfærd skal skamme sig over sig selv, skriver han.

Det er særligt Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka, der har været udsat for racistiske angreb på deres sociale medieprofiler.

Her har de modtaget banan- og abeemojier og en række hadefulde kommentarer.

De tre spillere brændte alle i den afgørende straffesparkskonkurrence.

Straffesparkskonkurrencen i finalen på Wembley endte 3-2 i Italiens favør, efter at den ordinære spilletid var endt 1-1.

Fodboldforbund fordømmer

Det Engelske Fodboldforbund (FA) fordømmer, at flere på de sociale medier har udtrykt sig racistisk om en gruppe af Englands spillere efter holdets nederlag til Italien i EM-finalen.

Det siger forbundet i en udtalelse natten til mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- FA fordømmer på det kraftigste alle former for diskrimination og er forfærdede over den onlineracisme, der er blevet sendt i retning af nogle af vores engelske spillere på sociale medier, lyder det i udtalelsen.

Også det engelske landshold fordømmer opførslen i en udtalelse på holdets Twitterprofil.

- Vi finder det afskyeligt, at en del af vores hold, der har givet alt for landsholdstrøjen denne sommer, er blevet udsat for diskriminerende overgreb på nettet efter aftenens kamp, lyder det i opslaget.

Politi går ind i sagen

Londons Metropolitan Police oplyser på Twitter, at de har tænkt sig at gå ind i sagen.

- Vi er opmærksomme på, at et antal stødende og racistiske kommentarer bliver sendt i retning af flere fodboldspillere på sociale medier efter EM-finalen.

- Denne form for overgreb er totalt uacceptabel, det vil ikke blive tolereret, og det vil blive efterforsket, skriver politiet.

En talsperson for Twitter siger mandag, at der er fjernet over 1000 tweets efter racistiske udfald og kommentarer mod engelske fodboldspillere.

Samtidig har en række Twitter-brugere fået lukket deres konti.