Udland

Tre anholdt efter kendt journalist blev skudt i Amsterdam

Den 64-årige Peter R. de Vries er kendt for sit arbejde med at afsløre den kriminelle underverden i Holland.

Tre personer er blevet anholdt, efter den kendte hollandske krimijournalist navn Peter R. de Vries er blevet skudt ned på åben gade i Amsterdam. Han er alvorligt såret.

Det oplyser hollandsk politi i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Politiet oplyser ifølge BBC, at de har anholdt tre personer i sagen. To af de mistænkte blev anholdt i en bil på en motorvej, mens den tredje blev anholdt inde i byen i Amsterdam. Personen, der skød de Vries, menes at være blandt de tre.

Havde netop forladt tv-studie

64-årige Peter R. de Vries er en af Hollands mest kendte journalister, og han er blevet berømt for sit arbejde med at afsløre den kriminelle underverden.

Journalisten blev skudt ned på den travle gade Lange Leidsedwarsstraat, der ligger nær en af Amsterdams største offentlige pladser, hvor han tidligere på aftenen havde været på arbejde i et tv-studie.

Politiet oplyser, at de Vries er blevet sendt til et nærliggende hospital i kritisk tilstand. Avisen Het Parool har talt med vidner, der fortæller, at de Vries blev ramt i hovedet.

Den hollandske tv-station RTL melder, at de Vries netop havde forladt mediets studie i det centrale Amsterdam, da han blev ramt af skud i hovedet.

Ifølge politiet var der flere vidner til stede, og hændelsen blev fanget af overvågningskameraer.

Emmy-statuette og kidnapningssager

Peter R. de Vries blev et kendt navn i Holland, da han i 80erne dækkede og undersøgte kidnapningen af øl-magnaten Freddy Heineken.

I 2008 vandt de Vries en Emmy ved den årlige tv-prisuddeling i USA for sit arbejde med at kortlægge teenageren Natalee Holloways forsvinden i Aruba i 2005.

Han har de seneste år været en flittigt brugt som kommentator i diverse tv-programmer og som krimiekspert i nyhederne, fordi han er kendt for at have kilder i både politiet og i underverdenen.

Tidligere trusler

Den 64-årige journalist er tidligere blevet truet af kriminelle i forbindelse med sager, som han har dækket. Blandt andet blev Willem Hollender, som stod bag kidnapningen af Heineken, i 2013 dømt for trusler mod de Vries.

Hollands premierminister, Mark Rutte, forventes at udtale sig om sagen senere tirsdag. Det samme gør politiet.

Politiet i Amsterdam afspærrede efter hændelsen det sted, hvor de Vries blev skudt. Her begyndte flere at forsamle sig efter episoden, der fandt sted ved højlys dag.