Udland

Statue af Prinsesse Diana afsløret i dag - brødre viser fælles front, siger ekspert

Tidligere i år vakte det opsigt, da Prins Harry i et interview kom med uvenlige kommentarer om sin bror og far.

De britiske prinsebrødre William og hans lillebror Harry lagde for en dag deres uenigheder til side, da de torsdag afslørede en statue af deres mor, den afdøde prinsesse Diana.

Afsløringen skete på den dag, hvor Diana ville være fyldt 60 år. Hun døde i 1997 ved en trafikulykke i Paris, da hendes sønner var henholdsvis 15 og 12 år gamle.

Statuen, som brødrene bestilte for fire år siden, er placeret i haven ved Kensington Palace. Slottet, hvor Diana boede i mange år, og hvor William bor med sin familie i dag.

Afsløringen var en privat begivenhed, hvor kun familien og enkelte andre – blandt andre skulptøren Ian Rank-Broadley – var til stede.

Ifølge britiske medier har der været kold luft mellem de to brødre gennem længere tid. Noget som Prins Harry også selv har italesat i et interview med Oprah Winfrey.

Og ifølge journalist og forfatter Lone Theils, der rapporterer fra London, er det nok for tidligt at forvente en forsoning mellem de to brødre.

Allerede inden afsløringen af statuen, forventede hun dog, at de ville holde masken overfor omverdenen.

- De er enige om, at de udadtil ikke kommer til at vise andet end en fælles front, når kameraerne ruller. Ingen af dem er interesserede i at fodre pressen, siger Lone Theils.

"Fanget i det royale cirkus"

Bruddet mellem brødrene kom, efter Harry og hans amerikanske kone Megan sidste år meddelte, at de trak sig fra deres positioner nær toppen af det britiske kongehus.

Siden gav parret det opsigtsvækkende interview til talkshow-værtinden Oprah Winfrey, hvor Harry kom med flere uvenlige bemærkninger om broderen og deres far, kronprins Charles.

- Han udtalte, at William og Charles er fanget i det her royale cirkus. At de er fanger i deres eget liv. Og om forholdet til broderen sagde han, at deres forhold har brug for afstand, og at de er på hver deres vej i livet. Der er ikke god stemning, siger Lone Theils.

Prinsesse Diana var fra 1981 til 1996 gift med den britiske tronfølger Charles og var dengang en af verdens mest omtalte og fotograferede personer. Året efter skilsmissen døde hun som 37-årig ved en bilulykke i Paris.