Udland

Dronning Elizabeth inviterer Merkel til muligt farvel-visit

Til september slutter Angela Merkels tid som kansler. Inden da skal hun til London og Washington på besøg.

Efter valget til Forbundsdagen til september skal Angela Merkel for første gang i 16 år vænne sig til ikke at være leder af den tyske regering.

Men inden hun skal det, tager hun på et besøg i Storbritannien og hos dronning Elizabeth. Det oplyser det britiske kongehus.

Det Forenede Kongeriges regent vil på Windsor Castle tage imod Merkel fredag i privat audiens. Samme dag skal Merkel også mødes med Storbritanniens premierminister, Boris Johnson.

De skal blandt andet drøfte coronasituationen.

Foreslår karantæne til briter

I forrige uge foreslog Angela Merkel, at alle rejsende fra Storbritannien burde sættes i karantæne, når de ankom til andre EU-lande.

- Hvis man kommer fra Storbritannien, skal man i karantæne hos os - og det er ikke tilfældet i alle europæiske lande, og det er det, jeg gerne vil se, sagde hun ifølge The Guardian.

Karantænen skulle hjælpe med at inddæmme smittespredningen af Delta-varianten af coronavirussen.

26. september skal de tyske vælgere udpege medlemmerne til landets parlament, Forbundsdagen. Her kan de for første gang i 16 år ikke vælge Angela Merkel.

Ikke bare stopper hun som forbundskansler. Hun beder ikke om genvalg til parlamentet.

Besøger Biden

Mens de forskellige tyske politikere skal bruge sommeren og efteråret på at overbevise vælgerne om at stemme på dem, skal Angela Merkel ud over Storbritannien også på besøg hos en af Tysklands andre store allierede, USA.

Her skal hun 15. juli på besøg i Washington og mødes med USA's præsident, Joe Biden.

Både dronning Elizabeth, Joe Biden og Angela Merkel så senest hinanden ved G7-topmødet i Storbritannien i juni.