Udland

Dræbte sin mand med nakkeskud, men forlod retten som en fri kvinde

Valerie Bacot blev gennem mere end 20 år udsat for vold af sin mand. Hun har indrømmet drab og begravede liget med hjælp fra to af sine børn.

Den franske kvinde Valerie Bacot er ved retten i Saône-et-Lore kendt skyldig i at have dræbt sin sin mand med et nakkeskud.

Hun blev fredag idømt en fængselsstraf på fire år, hvoraf de tre år er gjort betinget.

Den 40-årige kvinde har allerede siddet varetægtsfængslet i ét år, og derfor er hun nu løsladt, skriver The Guardian.

Gemte liget væk

Sagen har fået stor opmærksomhed i Frankrig, da Valerie Bacot har indrømmet, at hun dræbte sin mand efter en årrække med misbrug, vold og trusler.

Valerie Bacot var tiltalt for overlagt drab mod sin 25 år ældre mand Daniel Polette.

Han var først hendes stedfar, så hendes ægtemand og siden hendes alfons.

Den 40-årige franske kvinde har tidligere tilstået, at hun dræbte Daniel Polette ved at skyde ham bagfra med en pistol 13. marts 2016.

Hun tilkaldte ikke politiet, men valgte i stedet at skjule og begrave liget med hjælp fra to af sine børn. Denne forseelse har de to børn siden fået seks måneders betinget fængsel for.

Seksuelt misbrugt som 12-årig

Igennem mere end 20 år blev den franske kvinde udsat for vold af Daniel Polette, med hvem hun havde fire børn.

I retten har Valerie Bacot fortalt, at den afdøde mand gennem det meste af hendes ungdom havde misbrugt hende seksuelt.

Oprindeligt var manden kæreste med Valerie Bacots stærkt alkoholiserede mor, og det seksuelle misbrug begyndte, da Valerie Bacot var 12 år.

Daniel Polette blev dømt for incest i 1995 og tilbragte tre år i fængsel, men misbruget af Valerie Bacot begyndte på ny, da manden igen var på fri fod.

Prostitution i en varebil

Som 17-årig blev Valerie Bacot gravid og smidt ud hjemmefra af sin mor. Herefter flyttede hun sammen med Daniel Polette, som gik fra at være stedfar til mand, da parret blev gift.

De fik fire børn sammen, men manden begyndte at sælge hende til prostitution, da han gik på pension som lastbilchauffør.

Prostitutionen foregik bag i en varebil, som Daniel Polette havde indrettet med madras og gardiner.

Valerie Bacot har i retten beskrevet sit liv med sin nu afdøde mand som et "ekstremt helvede".

Den franske kvinder blev anholdt i oktober 2017, hvor hun aflagde en fuld tilståelse. Efter et års varetægtsfængsling blev Valerie Bacot løsladt mod kaution.