Coronavirus

Millioner i Sydney forbydes at forlade byen efter smitteudbrud

Der er den seneste uge blevet registreret over 30 tilfælde af Delta-varianten i den australske millionby.

Størstedelen af Sydneys over fem millioner indbyggere har fået forbud mod at forlade byen de næste syv dage.

Det oplyser delstatsleder i New South Wales Gladys Berejiklian onsdag.

Årsagen er, at over 30 personer i byen den seneste uge er blevet testet positive for den smitsomme Delta-variant af coronavirus, der først blev opdaget i Indien.

Det nye smitteudbrud blev først opdaget i nærheden af byens berømte strand Bondi Beach.

Travlt hos myndighederne

Det er det seneste i en række af mindre udbrud i Australiens delstater de seneste måneder, som myndighederne har haft travlt med at slå ned.

Rejseforbuddet de næste syv dage gælder, for "en meget stor del" af indbyggerne i syv kommuner i Sydney, siger Gladys Berejiklian.

Ud over forbud mod at rejse må indbyggerne i Sydney den kommende uge heller ikke få mere end fem gæster på besøg i hjemmet. Samtidig bliver det igen forbudt at danse og stå op i barer og restauranter, mens kapaciteten på alle byens sportsstadioner skal reduceres til 50 procent.

I forbindelse med udbruddet opfordrer myndighederne i New South Wales på det kraftigste Sydneys indbyggere til at følge de nye regler.

- Jeg ved af personlig erfaring, at der er en vis form for træthed og apati i forhold til, hvordan vi håndterer det her virus, siger sundhedsminister i delstaten, Brad Hazzard.

- Men denne gang har vi at gøre med en ny og mere farlig udgave af virussen. Så apatien over for reglerne er nødt til at forsvinde, tilføjer han.