Udland

Eftersøgt belgisk soldat fundet død i nationalpark

Den højreorienterede soldat har været jaget af politiet, fordi han har fremsat trusler mod blandt andre Belgiens førende virolog.

Den højreorienterede korporal Jürgen Conings, som belgisk politi har jagtet siden maj måned, er fundet død i nationalparken Hoge Kempen.

Det skriver The Brussels Times og en lang række andre belgiske medier.

Ifølge medierne blev liget af Conings fundet af borgmesteren i den belgiske by Maaseik, da han var på en cykeltur i nationalparken.

Den 46-årige soldat har været på politiets liste over mulige ekstremister, og i forbindelse med eftersøgningen af ham kom det frem, at han har fremsat trusler mod blandt andre Belgiens førende virolog, Marc Van Ranst.

En lettelse at han er fundet

Van Ranst har i lighed med Søren Brostrøm i Danmark rådgivet den belgiske regering om coronapandemien.

Jurgen Conings har været efterlyst af belgisk politi.

Han blev for en måned siden flyttet til et safe house på grund af truslerne fra Jürgen Conings, og han beskriver det som "en lettelse", at soldaten nu er fundet.

- Det er især en lettelse for min søn, at han er fundet. Jeg antager, at min tid her i safe house slutter nu. Det vil krisecenteret kigge på, siger Marc Van Ranst ifølge mediet De Morgen.

Marc Van Ranst, som er den belgiske chefvirolog.

I et tweet sender han også sine tanker til de efterladte.

- Mine tanker går til Jürgen Conings slægtninge og børn. For dem er dette meget triste nyheder, fordi de mister en far, et familiemedlem og en ven.

"Den belgiske Rambo"

350 betjente og soldater jagtede Jürgen Conings, efter det stod klart, at han tilbage i maj havde forladt den kaserne, han arbejdede på.

Efter han havde forladt kasernen, fandt pårørende til Conings et afskedsbrev, hvor han havde skrevet, at han "ikke længere kan leve i et samfund, hvor politikere og virologer har taget alt fra os". I brevet truede han også med at angribe "regimet, staten og virologer".

Desuden blev hans bil fundet nær nationalparken, og inde i bilen blev der fundet raketstyr og ammunition.

Jürgen Conings er i flere medier blevet døbt "den belgiske Rambo" med henvisning til Hollywood-filmene om ekssoldaten John Rambo, som på sin flugt fra militær og politi blandt andet skjuler sig i et naturområde.