Udland

Britisk genåbning udskydes i fire uger

Udskydelsen vil give myndighederne tid til at få flere borgere færdigvaccineret.

England udskyder den fulde genåbning af samfundet i fire uger på grund af tiltagende smitte med Delta-varianten - den, der også er kendt som den indiske variant.

Det meddeler premierminister Boris Johnson.

Det betyder, at restriktionerne nu står til at blive hævet 19. juli - og Boris Johnson understreger, at han på nuværende tidspunkt ikke forventer yderligere udskydning.

- Jeg mener, det giver god mening at vente en smule længere. Forsigtighed nu kan redde mange tusinde liv senere, siger Boris Johnson.

Nedsætter tid mellem stik

En måned ekstra med restriktioner vil give Storbritannien tid til at nå meget længere med vaccineringen af befolkningen, forklarer premierministeren.

Målet er, at om en måned vil to tredjedele af befolkningen have fået to stik. Det gælder alle over 50 år, alt sundhedspersonale i forreste linje og alle over 40 år, der har fået første stik senest midt i maj.

Myndighederne har også besluttet at fremskynde vaccinationerne af folk over 40 år ved at sætte tiden mellem første og andet stik ned fra 12 til otte uger.

Samtidig sætter Boris Johnson det op som en ambition, at hele befolkningen vil have fået tilbudt første stik, når restriktionerne hæves 19. juli.

Skal have to stik

Ifølge den britiske regering står det nu klart for videnskaben, at man først er beskyttet mod den indiske Delta-variant af corona, når man har fået begge stik af vaccinen.

Den indiske variant viste sig første gang i Storbritannien i starten af april, og i løbet af maj har den mere smitsomme variant fuldstændigt overtaget.

96 procent af alle nye smittede i Storbritannien er nu ramt af den indiske variant.