Udland

Kvinde vågnet efter ti måneder i koma

Italienske Cristina Rosi var gravid i syvende måned, da hun fik et hjerteanfald i juli i fjor. Datteren blev født ved kejsersnit.

En 37-årig kvinde er vågnet op efter ti måneder i koma.

Det skriver flere italienske medier.

Cristina Rosi fik i juli i fjor et hjerteanfald og blev hastet til hospitalet i Arezzo, hvor hun gik i koma.

Det lykkedes imidlertid at redde kvindens ufødte datter Catarina, som kom til verden ved akut kejsersnit.

Cristina Rosi var gravid i syvnede måned, da hun gik i koma.

Frygtede alvorlig hjerneskade

Lægerne frygtede, at Cristina Rosi var blevet alvorligt hjerneskadet som følge af hjerteanfaldet, men nu er hun vågnet og har sagt sit første ord – mamma.

- Det var meget uventet. Det er virkelig en stor glæde efter så meget lidelse, siger kvindens mand, Gabriele Scucci til avisen La Nazione.

I april måned i år blev Cristina Rosi overført til en klinik i Østrig for at modtage pleje og behandling fra specialister.

Både Cristina Rosis mor og mand var hos hende, da hun kom til sig selv og sagde sit første ord efter sin koma.

Næsten ikke til at kende

Den 37-årige kvindes behandling i Østrig er finansieret via en støtteside på internettet, hvor der indtil videre er indsamlet omkring 170.000 euro (1,2 millioner kroner).

De resterende penge skal efter planen gå til yderligere pleje og behandling under Cristina Rosis genoptræning på behandlingsstedet i Østrig.

Og hun viser allerede markante tegn på fremskridt, fortæller hendes mand.

- Hun er næsten ikke til at kende. Hun er mere afslappet, og de har fjernet hendes trakeotomi (rør til afhjælpning af vejrtrækningsproblemer, red.). Nu får hun medicin, der skal føre til yderligere fysiske fremskridt, fortæller Gabriele Scucci til hjemmesiden Arezzo Notizie.

Parrets datter opholdt sig efter fødslen nogle måneder på hospitalet, da hun fik for lidt ilt i forbindelse med det akutte kejsersnit.

Rosi var gravid i syvende måned, da hun gik i koma.