Betjent tilstår drab på Sarah Everard

Drabet på Sarah Everard kickstartede en debat om kvinders utryghed og manglende sikkerhed i det offentlige rum.

En 48-årig politibetjent fra Metropolitan Police i London har tilstået at have kidnappet, voldtaget og forårsaget 33-årige Sarah Everards død.

Sarah Everard forsvandt 3. marts i år, da hun var på vej hjem fra en vens hus til fods.

Betjenten Wayne Couzens tilståelse faldt under et retsmøde tirsdag morgen ved den strafferetlige domstol Old Bailey i London.

Wayne Couzens var med på videolink fra Belmarsh Prison, hvor han har siddet fængslet siden marts.

Lig fundet i skov

Sarah Everard var savnet i en uge, inden hendes lig blev fundet i en skov i Ashford i Kent - cirka 80 kilometer fra det centrale London.

Dagen inden liget blev fundet, sigtede politiet Wayne Couzens for drabet på Sarah Everard.

Couzens var hentet ind til afhøring i en anden sag, hvor han var mistænkt for at have blottet sig for en kvinde i en restaurant.

Debat om kvinders sikkerhed

Drabet på Sarah Everard kickstartede en debat om kvinders utryghed og manglende sikkerhed i det offentlige rum. Både i Storbritannien og andre lande, heriblandt Danmark.

På sociale medier delte tusindvis af kvinder under de to hashtags #SarahEverard og #ReclaimTheStreets deres personlige historier om, hvordan de har følt sig utrygge, når de har gået alene: At de har skiftet fortov, lavet falske telefonopkald og kigget sig over skulderen.

På Twitter, Instagram og Facebook delte mange kvinder deres opslag med beskeden "Text me when you get home" (skriv, når du er hjemme, red.).

Retssagen mod Wayne Couzens skal efter planen begynde i oktober.