Udland

Taliban erobrer yderligere to distrikter i Afghanistan

Efter at USA påbegyndte sin tilbagetrækning fra Afghanistan i maj, har Taliban indtaget en række distrikter.

Den islamistiske bevægelse Taliban har fredag erobret yderligere to distrikter i to forskellige provinser i Afghanistan.

Det oplyser embedsmænd.

De militante tog kontrol over Shenkai-distriktet i den sydlige provins Zabul efter en uge med hårde kampe og belejring af distriktet. Det oplyser de lokale politikere Asadullah Kakar og Abdul Rahman Hotak.

De fortæller videre, at de militante lykkedes med at afskære alle forsyningsruter til distriktet, før de indtog det.

Kampe i flere uger

Samme dag tog de også kontrol over Gizab-distriktet i den sydlige provins Uruzgan. Det skete efter en langvarig kamp mellem sikkerhedsstyrker og militante fra Taliban, oplyser embedsmænd fra den nærliggende Daikundi-provins.

Sikkerhedsstyrkerne havde kæmpet mod de militante siden torsdag, før de blev tvunget til at trække sig tilbage fra Gizab-distriktet.

Der er ingen meldinger om dræbte efter sammenstødene i de to distrikter.

Derimod meldes der om mindst ni dræbte politibetjente efter kampe i den vestlige provins Herat.

Ifølge embedsmænd har der i flere uger været kampe i gang i mange distrikter i Herat-provinsen.

Har erobret fire distrikter siden maj

De militante har allerede erobret fire distrikter i forskellige dele af landet siden begyndelsen af maj. Det gælder blandt andet et distrikt tæt på hovedstaden Kabul.

Taliban har optrappet sine angreb på provinshovedstæder, distrikter og større baser, efter at USA indledte sin tilbagetrækning fra landet 1. maj.

USA's præsident, Joe Biden, har sagt, at alle amerikanske soldater vil have forladt Afghanistan senest den 11. september.

Det er 20 år efter al-Qaedas angreb mod USA, som førte til en amerikanskledet invasion af Afghanistan for at fjerne Taliban fra magten.