Udland

Ny NASA-chef vil undersøge UFO'er

De amerikanske myndigheder har frigivet flere videoer af uforklarlige flyvende objekter.

Det amerikanske rumfartsagentur, NASA, skal lave nye undersøgelser af UFO'er. Det siger NASA's nye direktør Bob Nelson.

Og i et længere interview med CNN fortæller han, at indenfor sin første måned i chefstolen blandt andet vil igangsætte nye undersøgelser af UFO'er.

- Vi ved ikke, om det er et optisk fænomen, men vi tror det ikke, ud fra det piloter har beskrevet. Uanset hvad er vi nødt til at komme til bunds, siger Bob Nelson.

Meldingen kommer efter amerikanske efterretningstjenester er på vej med en rapport til Kongressen om de sidste 10 års observationer af uidentificerede flyvende objekter - også kendt som UFO'er. Her har flere jagerpiloter fortalt om adskillige oplevelser med hurtigt flyvende objekter, som ikke kan forklares.

Hverken bevist eller afvist

Det er første gang, den amerikanske regering er på vej med en ikke-hemmeligstemplet rapport, som skal redegøre for, hvad den ved om de uidentificerede flyvende objekter.

I april 2020 frigav Pentagon tre korte videoer, fra infrarøde kameraer, der viste ukendte flyvende objekter i høj hastighed. I to af videoerne kan man høre piloter reagere i chok på, hvor hurtigt objekterne bevæger sig.

Ifølge New York Times, der har læst rapporten, har de amerikanske efterretningstjenester ikke fundet beviser for udenjordisk teknologi i de oberservationer, der er blevet lavet eller i de optagelser, der findes.

Men samtidig kan de heller ikke afvise, at der kan være tale om ikke-menneskelig teknologi.

En anden mulighed er ifølge rapporten, at de amerikanske fly er stødt på fjendtlige fly med ukendt teknologi.

NASA er klar til at hjælpe

Det er det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, der har ansvaret for rapporten, der er skrevet på baggrund af forskellige efterretningstjenesters oplysninger.

Og selvom NASA ifølge CNN ikke arbejder direkte sammen Pentagon om rapporten, så "giver de besked," såfremt NASA-forskere skulle få et gennembrud i jagten på en forklaring.