Udland

Prins Harry indrømmer stort forbrug af alkohol

Hertuginde Meghans selvmordstanker bliver også vendt i nyt interview.

- Jeg var villig til at drikke, til at tage stoffer, til at prøve og gøre ting, der fik mig til at føle mindre af det, jeg følte.

Sådan siger den britiske prins Harry om sin fortid som en aktiv del af kongehuset ifølge BBC i en ny dokumentarserie om mental sundhed. Serien af produceret af ham selv og talkshowværten Oprah Winfrey.

I serien fortæller han om panikanfald og angst, som han har følt, siden moderen prinsesse Diana døde i 1997.

Han kunne drikke alkohol svarende til en hel uge på en fredag eller en lørdag aften. Ikke fordi han nød det, men fordi han forsøgte at maskere, hvordan han egentlig havde det.

Prins Harry langer også ud efter den kongelige familie i interviewet. Han følte sig fuldstændig ”hjælpeløs” i forbindelse med mediernes håndtering af ham og hans kone Meghan Markle, siger han i interviewet ifølge NBC.

- Jeg troede, min familie ville hjælpe mig – men hver gang jeg spurgte, blev det mødt med stilhed eller total negligering, siger han i interviewet.

Tanken om at miste endnu en kvinde forhindrede selvmord

Prins Harry og hans kone hertuginde Meghan Markle forlod deres kongelige pligter og flyttede til USA i starten af 2020.

De har tidligere på året givet interview med Oprah Winfrey, hvor de blandt andet fortalte, at de havde oplevet, at kongehuset gik op i, hvor mørk deres ufødte barn Archies hud ville blive. Meghan Markles mor er sort.

Hertuginden fortalte i det første interview med Winfrey, at hun fik selvmordstanker og overvejede at skade sig selv. Det er også et emne, der bliver vendt i det nye interview.

Prins Harry fortæller, at kongefamilien forsøgte at forhindre parret i at forlade Storbritannien, selv efter hertuginden havde fortalt, at hun var plaget af selvmordstanker – mens hun var gravid med deres barn.

- Jeg tænkte, "hvor slemt skal det blive, før jeg får lov (til at flytte, red.)?" Hun (hertuginde Meghan, red.) ville ende sit liv. Det er ikke meningen, at det skal nå at blive så slemt, siger prins Harry ifølge Daily Mail.

Prinsen siger, at han fortryder, at han ikke reagerede på sin kones depression tidligere. Ifølge ham var det kun hertuginde Meghans bekymring over, at han ville miste "endnu en kvinde i sit liv", der gjorde, at hun ikke tog sit eget liv.

Prins William langer ud efter BBC

Interviewet kommer inden for samme døgn, som Harrys storebror prins William kommer med stærk kritik af BBC for et kontroversielt interview fra 1995. To år før hun døde i et færdselsuheld i Paris.

En intern undersøgelse hos BBC har nemlig vist, at journalisten Martin Bashir handlede upassende og i strid med tv-stationens etiske regelsæt i sin jagt på at få interviewet i stand.

- Det er min faste overbevisning, at den bedrageriske måde, hvorpå interviewet kom i stand, i høj grad havde konsekvenser for det, som min mor sagde. Interviewet bidrog til at gøre mine forældres forhold værre og har siden såret utallige andre, siger Prins William i en videoudtalelse ifølge Ritzau og fortsætter:

- Det gør mig ubeskriveligt trist at vide, at BBC's svigt har bidraget i betydelig grad til hendes frygt, paranoia og isolation, som jeg husker fra de sidste år med hende.

Serien hedder The Me You Can’t See og kan streames på Apple TV+.