Udland

350 betjente og soldater jagter "belgisk Rambo" efter dødstrusler mod virolog

En svært bevæbnet soldat, som optræder på liste over mulige ekstremister, er jaget vildt i en nationalpark i Belgien.

I Belgien fortsætter den storstilede menneskejagt på den højreorienterede korporal Jurgen Conings i nationalparken Hoge Kempen.

Omkring 350 soldater og politibetjente er sat ind i jagten på den 46-årige forsvundne soldat, som optræder på de belgiske myndigheders liste over mulige ekstremister.

Det skriver BBC.

Jurgen Conings blev sidst set mandag eftermiddag, da han forlod den kaserne, han er ansat på.

Familiemedlemmer fandt mandag aften et afskedsbrev, hvori Conings skriver, at han "ikke længere kan leve i et samfund, hvor politikere og virologer har taget alt fra os". Han truer desuden med "et angreb mod regimet, staten og virologer”.

Dødstrusler mod topvirolog

I forbindelse med efterforskningen er det kommet frem, at Conings de seneste uger har fremsat dødstrusler mod blandt andre Belgiens førende virolog, Marc Van Ranst.

I lighed med danske Søren Brostrøm har Van Ranst rådgivet sin regering under coronapandemien og er ofte blevet interviewet i medierne.

Virologen er siden bragt i sikkerhed i et hemmeligt safehouse med sin familie.

Havde ansvar for våbendepot

Tirsdag aften fandt en skovfoged Jurgen Conings efterladte firhjulstrækker i nærheden af nationalparken Hoge Kempen i det nordøstlige Belgien - tæt på grænsen til Holland.

Da politiet undersøgte bilen, fandt man fire raketstyr og tilhørende ammunition.

Politiet mener, at Conings er svært bevæbnet med blandt andet et maskingevær, håndvåben og en skudsikker vest.

De mange våben og ammunitionen menes Conings at have stjålet på kasernen Leopoldsburg, hvor han for nyligt fik ansvaret for våbendepotet. Det skriver det belgiske medie VRT.

De belgiske myndigheder har advaret offentligheden mod at nærme sig den mistænkte korporal, som ifølge politiet er "ekstremt farlig".

"Den belgiske Rambo"

Flere belgiske medier herunder VRT rapporterer, at armerede militærkøretøjer med specialtropper er set køre ind i nationalparken, hvor den forsvundne soldat menes at skjule sig.

Jurgen Conings er i flere medier blevet døbt "den belgiske Rambo" med henvisning til Hollywood-filmene om ekssoldaten John Rambo, som på sin flugt fra militær og politi blandt andet skjuler sig i naturområder.

På det sociale medie Twitter beskriver Jurgen Conings sig selv som en "soldat i det belgiske luftvåben, der er vild med fitness, bodybuilding og boksning".

Conings har flere gange været udsendt til Afghanistan.