Udland

Israel bomber Hamas-leders hus

Tre bygninger er blevet jævnet med jorden ved de israelske bombardementer.

Israelsk militær oplyser søndag, at det har bombet Hamas-lederen Yahya Sinwars hjem i Gaza.

Det skriver BBC.

Israel har udsendt en video, som ifølge landet viser en eksploderende bombe fra angrebet af Hamas-lederens hus. Nyhedsbureauet AP skriver, at tre bygninger er blevet jævnet med jorden ved de israelske bombardementer.

Yahya Sinwar er Hamas' øverste politiske leder i området.

Yahya Sinwar under et besøg hos Hamas-lederen Nizar Awadallah i marts.

Også Yahya Sinwars bror, Muhammad Sinwars hjem er ramt. Broren er mandskabs- og logistikchef i Hamas. Begge hjem var en del af den militære infrastruktur for Hamas, lyder det fra israelsk militær.

Det er endnu uvist, hvorvidt de to brødre slap uskadt fra angrebet.

Israel fortsætter for fuld kraft

Mindst 26 mennesker er blevet dræbt ved israelske luftangreb i Gazastriben natten til søndag ifølge det palæstinensiske sundhedsministerium.

Udmeldingen fra Israel kommer dagen efter, at landets militær begik et luftangreb på en bygning i Gazastriben, der huser flere medier.

Lørdag aften har Israels premierminister Benjamin Netanyahu svoret, at landet fortsat "vil svare igen med fuld kraft", så længe det er nødvendigt.

Også Hamas-bevægelsens politiske leder, Ismail Haniyeh, melder sig klar til at fortsætte konflikten.

Netanyahu talte samme dag i telefon med den amerikanske præsident Biden, som også ringede til den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas og udtrykte bekymring for den eskalerende situation i området.

Et hus lagt i ruiner i Gaza efter et israelsk angreb søndag.

Søndag mødes FN's sikkerhedsråd om sagen.

Børn blandt dræbte

Ifølge de seneste meldinger skal der i alt være blevet dræbt 174 mennesker i den tæt befolkede Gazastribe, som kontrolleres af det islamistiske Hamas. Blandt de dræbte er 47 børn.

Israel melder, at mindst ti er døde under de palæstinensiske angreb, herunder to børn.

Israels angreb mod Gaza begyndte mandag som svar på Hamas' og andre palæstinensiske militante gruppers angreb på Jerusalem med raketter.

Israelsk soldater og kampvogne ved grænsen til Gaza søndag.

Israels hær siger, at omkring 2900 raketter er blevet sendt mod Israel fra kystområdet Gaza siden mandag. 450 af raketterne er faldet ned i Gazastriben, mens Israels antimissil system har registreret 1150 raketter på en uge, hvor israelske huse er blevet ramt, og hvor der tit har været luftalarm i israelske byer og boligområder.

Den blodige militære konflikt har også ført til optrappet vold mellem civile grupper af jøder og arabiske israelere samt dødelige sammenstød på Vestbredden.