Udland

Jøder og arabere støder sammen flere steder i Israel

Ortodokse jøder angriber arabiske butikker, og jødisk beboer er såret af demonstranter.

Flere steder i Israel meldes der om voldelige sammenstød mellem jødiske og arabiske israelere onsdag aften.

I byen Akko i det nordlige Israel blev en jødisk indbygger alvorligt såret af arabiske demonstranter, rapporterer israelsk tv.

I Bat Jam, der er en forstad til Tel Aviv, har konservative jøder angrebet arabiske butikker, og en arabisk beboer blev angrebet med køller. Det meddeler israelske medier ifølge nyhedsbureauet dpa.

I Lod, hvor der tirsdag var dødelige uroligheder, er der optøjer på trods af et udgangsforbud. Blandt andet blev der stukket ild til en politibil.

Angreb med sten

I byen Haifa kastede jødiske demonstranter sten mod en arabisk bilist, der så kørte ind i en af demonstranterne og kvæstede vedkommende. Det skriver Times of Israel.

I Tiberias blev en arabisk bilist såret, da vedkommende blev angrebet med sten af jødiske demonstranter.

De mange angreb og sammenstød i gaderne får onsdag aften en af Israels to førende rabbinere til at bede alle dæmpe gemytterne.

- Vi må ikke lade os trække ind i provokationer og gøre skade på mennesker eller ejendom, siger chefrabbiner Yitzhak Yosef.

- Israels tora giver ikke lov til at tage loven i egen hånd og begå vold, siger han med henvisning til jødernes hellige skrifter.

Strid om soldater

Ifølge israelsk tv har premierminister Benjamin Netanyahu ønsket at indsætte soldater i byerne for at genoprette ro og orden. Men det har forsvarsminister Benny Gantz modsat sig, skriver dpa.

Siden volden mellem parterne eskalerede mandag er mindst 65 personer i Gaza blevet dræbt, mens syv personer er dræbt i Israel, skriver Reuters.

Sen onsdag oplyser det palæstinensiske sundhedsministerium ifølge AFP, at en palæstinensisk mand er blevet dræbt i et sammenstød med israelske soldater på Vestbredden nær byen Nablus.

Israel indledte mandag luftangreb som reaktion på, at Hamas affyrede raketter mod Israel.

Den israelske hær oplyser sent onsdag aften, at der i alt er affyret omkring 1500 raketter fra Gaza mod Israel siden mandag.