Israel opruster – aflyser weekend og indkalder 7000 soldater

Ifølge den danske journalist Jotam Confino vil det have ekstremt store konsekvenser for israelerne at gå ind i Gaza. 

Mens Hamas fortsætter med at sende raketter mod det centrale Israel, så har den israelske hær aflyst al frihed i weekenden for kampsoldater. Det sker som forberedelse til en mulig kamphandling i Gaza.

Desuden skal der være indkaldt 7000 reservesoldater, ligesom der står soldater klar langs grænsen til Gaza. Det skriver The Times of Israel.

Brigadegeneral Hidai Zilberman siger, at en landoperation er en realistisk løsning. Ifølge Zilberman er man lige nu ved at lægge planer, som vil blive præsenteret for den politiske ledelse, som skal godkende planen. Det skriver The Jerusalem Post.

Oprustningen sker, efter konflikten mellem Israel og Palæstina har udviklet sig til regulære gadekampe mellem jødiske israelere og arabere, som indtil for få dage siden levede i fred og fordragelighed som naboer.

Onsdag aften fortsatte israelske styrker deres luftoffensiv i Gazastriben, og samtidig var der igen voldelige sammenstød på Vestbredden. I byen Hebron kom det til voldsomme kampe mellem de israelske styrker og de palæstinensiske indbyggere i byen.

Ét minut til at nå i sikkerhed

Den danske journalist Jotam Confino befinder sig i Tel Aviv, hvor han flere gange har oplevet sirenerne lyde og raketterne flyve ind over byen.

- Når alarmen lyder, så har man cirka ét minut til at nå i sikkerhed ved at finde et bombesikkert rum. Det er dog langt fra alle, der har sådan et. Så der er nogle gange lidt panik på gaden, fordi folk forsøger at finde det nærmeste område, hvor der er nogenlunde sikkert, siger han.

Ifølge Jotam Confino afviser den israelske hær at tale om en våbenhvile endnu.

- Israel vil fortsætte med at ramme Hamas så hårdt som muligt, indtil man har opnået de mål, man nu ønsker, siger Jotam Confino, som ikke har noget bud på, hvilke mål israelerne går efter.

- Men man kan regne ud, at de selvfølgelig går efter at få svækket Hamas på så hård en måde, at det vil tage meget lang tid for dem at opruste igen, så de kan udføre angreb på Israel.

Uhyggeligt store konsekvenser

Ifølge den danske journalist vil det have ekstremt store konsekvenser for israelerne at gå ind i Gaza.

- Israel vil helt sikkert miste en masse menneskeliv ved at gå ind i Gaza. Det er et ekstremt kompliceret område at manøvrere i rent militært, fordi der bor to millioner mennesker på et meget lille område, og Hamas er over det hele.

- Hvis vi på den anden side ser på, hvad der kan opnås, så har Israel et ultimativt ønske om helt at fjerne Hamas. Men det virker noget urealistisk, i og med at Hamas er så organiseret og er til stede så mange steder i Gaza. Men konsekvenserne af at gå ind i Gaza vil være uhyggeligt store, slutter Confino.