Udland

Robinson-deltagere lånte bil af fulde campister og kørte til det nærmeste supermarked

'Robinson' handler om at overleve på en øde ø. Det klinger ikke så godt med at fylde en indkøbskurv med kødboller, kanelgifler og falukorv.

Havde Robinson Crusoes ekspedition mindet bare en lille smule om årets svenske udgave af ’Robinson Ekspeditionen’, er det ikke sikkert, at Daniel Defoes roman fra 1719 havde haft den samme klassikerstatus den dag i dag.

Men det svenske tv-program er også – som så meget andet - helt anderledes i år end tidligere.

Coronapandemien har besværliggjort muligheden for at sende en delegation af realitydeltagere til fjerne egne af verden. Af samme grund blev den danske 2020-udgave af ’Robinson Ekspeditionen’ også aflyst.

Svenskerne valgte en anden løsning. Ekspeditionen skulle gennemføres og blev derfor henlagt til Haparanda Skærgård inden for landets egne grænser.

Den beslutning skulle dog vise sig at åbne et smuthul, som blev for stor en fristelse for to af deltagerne. De er nu smidt ud af programmet, der 21. marts havde premiere på TV4.

Lånte bil af fulde campister

De to deltagere havde sådan set forladt ekspeditionen og den ø, som deltagerne boede på. Men de var stadig ikke helt ude, for udstemte deltagere havner i ekstraprogrammet ’Grænselandet’, hvor de har mulighed for at komme tilbage til ekspeditionen.

Denne del af programmet foregår på fastlandet, og det betyder, at hvis man går længe nok, så støder man på civilisationen.

Det var præcis, hvad to af deltagerne, Tova-Sophia Aronsson og Elias Akyol, gjorde en aften, mens en medsammensvoren, Alexander Chennaoui, distraherede en nattevagt. Det beretter Tova-Sophia Aronsson i et opslag på Instagram, hvor man også kan se et kort klip med en rasende Anders Öfvergård, der er vært på ekspeditionen.

- Jeg forstår det ikke, siger han.

Men for at gøre værten så vred, måtte de to 'eventyrere' først ud på en lang gåtur. Her fandt de til sidst en campingplads, hvor de mødte nogle hjælpsomme campister, fortæller Tova-Sophia Aronsson til Aftonbladet.

- Vi gik og gik, endelig var vi fremme. Jeg gik hen til et slæng og fortalte, at vi var fra ’Robinson’. De var superflinke og bød os på lidt mad. De var fulde, så de foreslog, at vi kunne låne deres bil. De tog bagsædet, Elias kørte, og jeg sad ved siden af, fortæller hun.

Købte pølse og gifler

Bilen tog dem ind til Haparanda by og supermarkedet Ica Maxi. Turen tog en halv time, og undervejs ringede Tova-Sophia Aronsson til Alexander Chennaouis kæreste, som godt nok var skeptisk, men endte med at sende 1500 kroner via den mobilepay-lignende app Swish.

For pengene købte de blandt andet tun, kødboller, kanelgifler og den folkekære svenske pølse falukorv (hvis du ikke ved, hvad det er, så prøv at google). Varerne gemte de i skoven, da de kom tilbage til lejren.

Problemet var blot, at Alexander Chennaouis kæreste var blevet mistænksom. Hun frygtede, at nogen havde snydt hende for 1500 kroner og kontaktede derfor produktionsholdet.

Det førte til en ransagning af lejren, som dog kun afslørede en smule slik, og deltagerne fik lov til at blive i programmet, skriver Aftonbladet.

Men da Elias Akyol på et senere tidspunkt alligevel røg ud, og en ny deltager kom til, sladrede han til produktionsholdet om det skjulte madforråd i skoven. Dermed blev Alexander Chennaoui og Tova-Sophia Aronsson smidt ud.