Udland

Anmeldelse af Auschwitz forarger

Da medarbejdere på museet henvendte sig til Tripadvisor, fik de i første omgang at vide, at anmeldelsen ikke overskred retningslinjerne.

En anmeldelse på Tripadvisor har skabt forargelse på museet for den nazistiske koncentrationslejr Auschwitz i Polen.

Derfor har Tripadvisor, der er en anmeldelsestjeneste for blandt andet turistattraktioner, nu måtte undskylde, skriver BBC.

I en anmeldelse af museet jokede en bruger nemlig med at tage en baby med ind i de gamle gaskamre, som under Anden Verdenskrig blev brugt af den tyske stat til at dræbe flere end en million mænd, kvinder og børn i lejren.

Samtidigt beskrev anmeldelsen museet, der også fungerer som et mindesmærke for de mange ofre, som ”sjov for hele familien”.

Nazisterne brugte blandt andet store gaskamre til at aflive de mange fanger.

Men selvom museet kontaktede Tripadvisor for at gøre opmærksom på anmeldelsen, fjernede tjenesten i første omgang ikke opslaget.

Undskylder overfor det jødiske samfund

Da medarbejdere på museet henvendte sig til Tripadvisor, fik de i første omgang at vide, at anmeldelsen ikke overskred anmeldelsestjenesten retningslinjer.

Efterfølgende blev opslaget dog slettet, hvorefter Tripadvisor beskrev sin første vurdering som en fejl.

I en pressemeddelelse skrev tjenesten, at den bruger ”en blanding af teknologi og mennesker” til at tjekke sin hjemmeside for upassende anmeldelser.

- Vi sigter altid efter at ramme rigtigt første gang, og vi undskylder overfor Auschwitz Mindesmærke og Museum, det jødiske samfund generelt og alle samfund påvirket af dette første fejlskud, skrev Tripadvisor blandt andet.

Meddelelsen kom dog ikke nærmere ind på, om det var mand eller maskine, der have begået fejlen.

Derefter har Auschwitz-museet I et tweet takket Tripadvisor for rettelsen.