Udland

Nordkorea truer USA efter Bidens tale: - Han begik en stor fejl

Landet vil ikke finde sig i, at den amerikanske præsident betegner landet som en "sikkerhedstrussel".

Nordkorea har søndag sendt trusler i retning af USA, efter at præsident Joe Biden for nylig kaldte landet en "sikkerhedstrussel".

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Torsdag kaldte Biden Nordkorea og Irans atomprogrammer for "en alvorlig trussel mod USA og verdens sikkerhed" i sin første tale til Kongressen. Han sagde også, at han vil arbejde med USA's allierede for at tage hånd om problemet ved hjælp af demokrati og afskrækkelsesmetoder.

Men det er ikke en melding, der bliver godt taget imod i Nordkorea.

- Hans udtalelser signalerer klart hans intention om at blive ved med at håndhæve en fjendtlig politik over for DPRK, siger Kwon Jong Gun, generaldirektør i det nordkoreanske udenrigsministeriums kontor for amerikanske anliggender, søndag.

DPRK er initialerne for Nordkoreas officielle navn, Koreas Demokratiske Folkerepublik.

- USA's præsident lavede en stor fejl. Nu da grundprincippet i USA's nye DPRK-politik er blevet tydeligt, vil vi være nødsaget til at gå videre med tilsvarende tiltag, og med tiden vil USA finde sig selv i en meget alvorlig situation, tilføjer Kwon Jong Gun uden at specificere, hvad Nordkorea har tænkt sig at gøre.

Ny politik

Hans udtalelser kan ifølge AP ses som et forsøg på at lægge pres på Bidens administration, mens den stadig er i gang med at udforme sin politik omkring Nordkorea.

Talskvinde i Det Hvide Hus Jen Psaki antydede fredag, at Biden vil forsøge at finde en mellemvej mellem Donald Trumps meget forhandlingsprægede strategi over for Nordkorea og Barack Obamas mere tilbageholdne og tålmodige tilgang.

Tidligere præsident Donald Trump forsøgte flere gange mellem 2018 og 2019 at overtale Nordkoreas leder, Kim Jong-un, til at droppe landets atomvåbenprogram, men uden held.

Siden er forholdet mellem de to lande igen blevet anspændt.